Thursday, December 24, 2009

last day practical



my visit to server's room on my last day practical. so cool until my leg is freezing. grrrr....

arini genabla 5minggu aku practical kat cni. so far, banyak la yang aku belajar kat cni. mula2 memng xseronok. tapi skng mcm sedey plak nak tinggalkan. huhuhu... xpe2. t kalo ada rezeki, aku dpt keje yng lebih baik lagi. insyaAllah....

Tuesday, December 15, 2009

demam

post ni aku dedicate utk kawan2 n semua yng sangt perihatin kat aku masa demam aritu. walaupun masih belum sihat sepenuhnye, tapi aku tetap nak ucapkan terima kasih sbb jaga aku masa demam. to mama, nurul, su, kak mima, sayang, mai n nadia (ada ke ek?) -ada la. sbb dorng ajak aku bersenam 1 hari round kat jj cheras selatan. at least xde la manja sgt badan aku ni. =))

tq to all.... i love u all...

Monday, December 14, 2009

syukran....

post ni aku nak letak dari aritu lagi. tapi xsempat2. sbb aku kene demam selsema. dgn idung tersumbat n ingus meleleh2, memng xselesa. mata rasa panas, badan2 rasa kebas. sakit woooo....
tpi, aku bersyukur sgt2 sbb result aku aritu agak baik. walaupun xdekan, tapi at least xla jatuh teruk mcm sem lepas. terima kasih pada Allah, keluarga yng doakan aku, tercinta yng xpenah give up dgr aku tertekan tiap2 mlm, nadia yng selalu dok ajak aku blaja sama2, myxara yng ajak aku lepaskan tension n budak2 umah sewa yng jadi bahan rujukan. thnks a lot to lecturer yng bagi markah kesian kat aku.... tq sir, madame n miss... thanks a lots.... =))

Thursday, December 10, 2009

what's going on???

aku pun xtau nak post pasal apa. yng penting, saat ni, aku cemas n dlm nazak. menunggu result peksa kuar jam 10 mlm ni. harap2 la aku xgagal.
aku pun xtau nape aku makin hanyut dlam dunia kealpaan ni. seronok dgn keseronokan yng aku cipta sendiri tanpa aku sedari, aku mula lupa yng aku ni student. aku ingt lagi, masa dulu, aku beria2 nak sgt smbung ijazah ni. tapi bile aku on prosess amik degree, aku leka lagi. mcm masa diploma dulu.
selalu ponteng class, selalu tdo dlm class, n last minit buat home work. kenapa ek? kurang semangt atau kurang kerajinan? kurang motivasi diri.
sometime, i hate myself. aku less confident, pemarah, ego. but sometime, aku baik sgt2. aku macm bermain dgn emosi n perasaan yang aku sendri xtau apa dia. marah pada benda yng xpasti. entahla...
cuma kali ni aku betul2 berharap aku dpt lulus exam kali ni. aku bernazar puasa selama 1minggu utk itu. semoga Allah mendengar doaku. amin.....

Monday, December 7, 2009

tiger and lion...

dia asyik nak main kuda kecik ni...
zirafah yng cantik
gajah yang besar
lion ni tgh tdo... syyyyyuuuuuuu.....
camel is unta
ni bukan kami dalam akuarium. tapi akuarium yng dalam kami. we are the mermaid.. lalalala
tgk telinga kuda ni. cute...
burung bangau tdo dgn berdiri atas 1 kaki. hebatkan...



tiger is rimau....
lion is singa...

smlm p zoo. best sgt2. main ngan kuda padi, tgk singa laut wat persembahan. tiket masuk rm20. aku p ngan dia naik kete. dekat sgt dgn umah aku. dlm 5minit dah smpai. siap bawak bekal lagi tu. aku masak nasi, kerang rebus, ayam goreng sambal kegemaran dia ngan smbal petai.
smpai2 je dalm kol 11 tu, terus dia ajak makan. aku gelak je. ingatkan nak makan tghari. kami makan sama2. makan 1bungkus je. 1 bungkus lagi simpan tuk petang. pstu jalan2 dlam tu. tgk zirafah, elephen, babon, raccon, cat stone, tiger, lion. seronak sgt2.
yang paling best tgk bad (singa laut). cute sgt2. dah la bijak. dia main bola n teguk2 tgn. cantik. tetiba rasa macm nak keje kat zoo. hehehe. dlm kol 2 dah abis round 1 park tu. pastu dia ajak makan lagi sekali. biar betul perut dia ni. hehehee.. tapi aku layan kan jugak dia makan.
pas makan kitorng balik. p jj kat wangsamaju dulu. makan yougart n jalan2. pastu balik umah. best sgt2 kuar smalm. tg sanyang. i love u so much....

Thursday, December 3, 2009

sesekali teringat...

mggu ni xtau la nape yng ramai sgt tanye pasal arwah abah. erm... i miss him so much.
xbanyak yang aku ingat sngt pasal arwah. sbb masa tu aku kecik lagi. belum matang lagi.
masa tu ari rabu, aku lepas makan tngahari kat asrama sek men clifford, kuala lipis. balik2 je bilik, aku tgk ada ramai orng berkumpul. bile dekat semua orng pandang aku. ada 2 orng lelaki yng aku xkenal. dorng kata dorng ni kawan abah. diorng suh aku packing baju ikut dorng. aku takut gak la. pastu warden pun suh aku cepat2 siap ikut dorng. akak aku pun masa tu dah turun da bawak beg baju. aku pun p la packing baju aku.
aku ingt diorng nak antar aku balik gua musang. that time, arwah keje kat FELDA CHIKU 4, gua musang, kelantan. pastu aku, akak jat n 2 orng lelaki tu naik kete. menghala ke johor. dalm kete tu, semua orng senyap je. dah separuh perjalanan tu, orng tu buat lawak pasal ayam. aku ingt lagi lawak tu. tapi akak jat xgelak pun. aku baru rasa mcm ada yang xkena.
masa tu, aku cume ingat abah atau mama sakit je. aku x terpikr jauh pun. sampai2 je kat simpang kampung tu, baru la diornag cakap. arwah abah dah xde. aku terkejut gile2 masa tu. akak jat yng sebelum tu dah teresak2 terus je nangis. aku pun nangis gak. smpai2 umah atok mak je, akak dayang dah ada. terus peluk aku n akak jat. pastu pakcik n makcik semua peluk kitorng. pastu aku xingat apa2. yang aku ingt, jenazah smpai sblum subuh. en hambali (ayah rubi) pun ada masa tu. pastu masa nak kebumikan jenazah, aku follow smpai tanah perkuburan. mama, kak jat, kak dyng x ikut pasal dorng xlarat. mungkin masa tu aku kecik lagi. xbape nak paham. aku tgh je semua tu. balik2 dari kubur, aku terus kene demam panas. seminggu aku cuti n balik2 sek, semua kawan2 ucapkan takhziah. semoga Allah mencucuri roh arwah abah. al-Fatihah....

its rainy day...

bagun2 pagi je rasa sejuk semacam. selimut tah kemana tah. kat luar plak dgr bunyi ujan mencurah2. alamak.... malasnye nak g keje. kan best kalo dpt ponteng keje. hehehe...
mlm td dah la gaduh dgn die. hehehe.... sory sgt2 sayang. teremosi sgt la plak. i love u tau sayng. didnot mean to hurt u.

Wednesday, December 2, 2009

cerita kisah dulu2...

tadi kat opis, ada la minah yang tgh boring ni ym aku. die request aku update blog. hahahaha... sorry la ye. xde gosip terbaru n xde cite best nak cite.
aku pun xsangka, blog aku ni ada pengunjung setia. hahaha....
skng ni aku tgh pektikel kat KL. saje je mintak cni sbb banyak skit company nak pilih n banyak public transport (sebenarnye sbb dekat skit nak dating. weeeeeeee......). umah sewa aku kat wangsa maju (area nurin jazlin kene colik). huhuhu... naik train lrt dari opis dalam 15 minit je dah sampai.
training kat cni biasa je. kire banyak melepak n blajar sendri je. surfing tenet n layan fb. tapi yng masalahnye, aku segan gile nak layan fb kat opis. ye la, dia bayar aku alaun utk aku layan fb ke? tah le. bile tanye ada keje nak wat tak, dorng tanya aku balik, penah blajar UNIX? LINUX? hehehe... apa tu? pastu dorng tunjuk skit2. tapi xkasi can plak aku wat. erm... pendek ceritanye.... aku BOSAN...
tak sabar nak tunggu ujung minggu. skng ni tgh cuti skolah, so banyak le undangan kawen kawan2. 5 ni ruby, 19 t rose plak nak kawen. aku bile ek?
ruby ni kawan aku masa kat kechau n clifford. masa tu arwah abah satu felda dgn ayah ruby. tapi umah aku jauh skit dari umah dia. sbb masa tu ayah dia AM. arwah abah cume penyelia je. tapi kitorng rapat la. si rose ni plak, member aku masa kat teknik. tapi msa tu x rapat sgt dgn dia. masa pektikal diploma la kitorng rapat. msa tu aku amik dip civil kat PPD. dia plak amik sijil kat PoliSAS. tapi time tu pektikel 6bulan. skng ni plak 1bln je. wat taik gigi je. huh....

Sunday, November 29, 2009

hari raya aji

seumur hidup aku, baru pertama kali aku tgk lembu kene korban. ari jumaat aritu, pas je semayang raya, lembu pertama yang mama bela telah selamat dikorbankan. lembu tu umur hampir 3 taun. tahun lepas xbleh korbankan sbb xcukup umur. so, buat la taun ni.
nama lembu tu "muharam". sbb dia lahir pada tanggal awl muharam. aku baik dgn muharam. dia manja sgt dgn aku. kalo aku dtg jenguk dia, mesti dia cium pipi aku. hihihihi..... mula2 aku xsetuju mama nak korbankn dia. aku suh mama beli lembu lain. biar la muharam orng lain yang amik. aku xsanggup nak tgk. tpi bile mama n dia ckp, roh muharam akan diangkat ke syurga, terus aku setuju. masa tgk dia disembelih, aku buang rasa kesian tu jauh2. and akhirnya aku tgk semua sekali proses korban tu dari sembelih, melapah daging and agih2kan. aku sendiri yang timbang n masukkan dging dalam plastik. insyaAllah, aku bekorbankan muharam dan semoga Allah menjaga rohnya. Amin.....

Friday, November 13, 2009

test driving

balik2 cuti je, aku prepare utk test jpj. huhuhuhu... tertunggak 1tahun tu lesen aku. dah smpai berkulat da. huhuhu...
ni dah 2 ari aku berulang alik p skolah blajar lagi. yang dulu punye ilmu hampir karat da. smpai2 je skolah tu masa 1st daya tu, dah kene pra-test. apa lagi. aku pun menggagau le. maklum la, setahun xpegang sterng. sib baik lepas pra test. huhuhu...
then, wat appoinment utk test jpj plak. next khamis. wish me luck ye kawan2. xsabar nak rembat kete akak aku ni. hihihihi

Wednesday, November 4, 2009

peksa week

2 paper dah pun berlalu. tpi aku mcm blur lagi. dah nak abis exam ke? nape ek aku blur je sejak dua menjak ni. nak kata makan semut banyak sgt, xjugak. tah la. yang penting, aku x sabar nak balik n nak abiskan lesen kete aku. pastu, nak rembat kete akak aku. huhuhu.... chayork2!!!

Sunday, October 25, 2009

i'm prepare for the final exam

29 ni dah start paper aku. punye la cuak gile. banyak lagi yang x cover for that paper. i hope u all can pray for me and wish me luck.
x sabar nak balik. nak sattlekan amik lesen kete yng xlepas2 lagi ni. bukan fail tau. tapi x sempat2 je nak test jpj sbb masa cuti yng sgt terhad. dah la amik lesen tu kat tangkak. blaja plak kat dungun. huhuhu...
tapi honestly, aku rindu sgt kat mama. lama da xbalik kampung... waaaaaaaaaaaa..........

Sunday, October 11, 2009

cari umah sewa

skng ni aku tengah cari umah sewa area kl. which part of kl pun xkisah sgt pun as long as kat ctu ada kemudahan lrt or rapid kl. malas la nk jalan kaki jauh2 sangat ni. bak kata org, "da reput". huhuhu..
smlm aku call uya aka azura junaini. dia baru je dapat baby lelaki. masuk 2 bulan da. xtau plak aku yng dia pregnant. bestnye... tahniah le aku ucapkan. lama gile dah xcontact dia. tu yng tak tau perkembangan dia.
so far, kawan2 wataniah yang lain yang aku masih selalu contact is suhaila. yang lain tu, cuma tgk kat fs and fb je. ramai yang dah tunang. n semua dah berjaya. alhamdulillah.
teringat zaman muda2 masa berjuang utk Malaysia yang tercinta. (huhuhu... macam serius je bunyinye). kenangan wataniah yng paling aku xbleh lupakan ialah masa eksesis jengking watan 2005. masa eksesis ni, combine rej askar wataniah n.sembilan, melaka, johor and pahang. n amour, atileri, semboyan, ramd, and beberapa lagi kor yang aku xingt. masa ni memng best sbb aku merasa sendiri naik kete tank (adnan and kondo). aku merasa gak tembak guna kete tank, rpg7 n beberapa lagi senjata berat yng aku pun dah xingat da. memng best gile2.
2 minggu duduk dalam utan pun rasa kejap sgt. masa buat serangan tu, memng terasa mcm real je. kitorng bergerak gunekan 3tan (truck askar) dan di ikuti dgn jentera dan kenderaan berat lain (kete tank). serius best sgt2.
n last day masa misi selesai tu, datang bantuan dari kor tentera udara yang jatuhkan bekalan makanan dari helikopter. memng aku ingt sgt time tu. masa tu, yang pergi pun ramai. banyak kenangan manis dgn kawan2 sepasukan. n skng ni masing2 dah bawa haluan sendiri. kadng2 teringin sgt2 nak pergi melawat kem rasah n sikamat. tapi katanya ramai kopral, sarjan dan pegawai2 lama dah pindah. rindunya................

Friday, October 9, 2009

mood raya lagi

arini dah masuk raya yng ke-20 but i'm still in raya mood. ari ni, pas jumaat, kami 1 umah p beraya kat umah sepupu sarah. kat dpn kedai aminah. makan mee goreng n nasi dagang. huhuhu... mula2 tu xbleh telan nasi dagang ni. tp sbb lapar punye pasal, aku besarkan jugak tekak ni. biar cepat2 dia masuk dalam perut. hihihihi...
pas p beraya tu, we all singgah jap p umah prof zamri. memng x rancng pun nak g situ sebenrnya. tapi dah mood raya la katakan. balik umah dalam kol 5.
penat sgt skng ni rasanya. i have to submit 3 project in 2 week n have 3 test in next week. then, lagi 3 minggu aku ada final exam. celaru jugak la. tak tau nak start yang mana 1 ni. next week nak balik pun terpaksa cancel.
n 1 lagi yng wat aku celaru is, mana nak cari umah sewa utk praktikal nanti ni. praktikal just 1 month je pun. dpt plak kat tgh2 kl tu. aku mintak yng dekat2 je. tapi dia antar aku kat tempat lain. da la xdpt offer lain. fuh............. tp sib baik dapat alaun. rm 300 pun jadilah... leh le lepas duit tambang bus.

Monday, October 5, 2009

masuk hospital





padah makan banyak kot. xpasal2 kawan aku kene masuk 'hotel' yng paling murah kat dungun ni. rm 3 utk 1mlm. hehehehe... including breakfast, lunch, tea time and dinner. sian aku tgk. terkejut gak dgr nadia masuk sepital. sbb 1 day bfor dia masuk spital tu, kitorng g raya sama2. so kire, aku makan apa yng dia makan. sib baik bukan aku yng masuk spital. scary gile aku tgk hospital dungun ni. hehehehe...
old skool gile 'hotel' tu. wad dia cume 1 tingkat n kayu. dalam 1 wad tu plak sumbat dalam 20 katil. tgk orng2 ni sakit, aku rasa seram gak. takut. buatnye misi n doc kat ctu semua garang2 n x mesra pelanggan. lagilah takut nak duduk kat ctu.
toilet n bilik air kat ctu lagi la scary. tobat la kalo aku yang masuk spital. confirm aku xmo mandi n kencing. hehehehehe...
anyway, nadia dah pun kluar tghari tadi. bukan main happy lagi dia. kuar2 terus ajak makan kfc. huhuhu..

selamat hari ghaye


Aidid dah siap2 nk p raya


Aidid cari kuih raya. "mintak mak... kuih sepotong... saya mahu makan kerna perut kosong... =)"


Gambar kami sekeluarga... xsemua ada dlm pic ni =(

Salam mama mintak maaf. =)

Aidid tolong papa kerjakan kaki lembu

dam dam dum.. bunyi meriam besi yang kat umah mak uteh kat sebelah. hihihi... dah lama gile x update blog ni. in raya mood la. back to traditional. x sentuh langsung laptop n watever ni.
raya taun ni, memang best gile. i never had such this experience la. ari raya pertama, we go to kubur 1st. sedekahkan yasin to our beloved arwah abah, atok n nenek. then, we had our breakfast together. this raya, akak dayang raya wif us. n akak jat as a pengantin baru beraya kat cni gak wif her husband. n her husband, abg niza bring his brother beraya bersama. our family getiing bigger. i love it.. after bersalam2an wif mama and all sedara, we go raya at umah atok 3 serangkai. we call 'atok 3 serangkai' coz this atok2 (atok2 sedara) punye umah is sebelah menyebelah. we finish our raya at that kampung in 1 day. for me, this raya, xramai yang datng umah.
in 2nd dy of raya, we go to bukit kepung to visit our 'buyot' aka moyang. in 3rd raya, we go to kluang to visit our mak ngah n pak ngah. on the wy to kluang, we singgah2 at kampung abg mie n visit cik yah.
in the 4th raya, we go back muar. and the 5th raya, his family raya at our house. very berdebar2. masa serve air tea tu, tgn ni shaking. hihihihih. malu sgt2. tp rasa terharu n best sgt. finally, his abah can accept me. he said yes. =)
this raya buatkan aku tersenyum sorang2. 1 step closer. n i'm ready for the next stage.

Thursday, August 27, 2009

ONE DROP PERFUME - NEW PROMOTION FOR HARI RAYA

Assalammualaikum,

atas menghargai sokongan anda kepada sayer yang baru je menapak dalam bidang ni, kami (sayer n partner) dgn ini berbesar hati utk memberikan sedikit potongan harga utk setiap kotak one drop yang anda beli.

sokongan yang membanggakan setakat ini amatlah dihargai. =) terima kasih bebanyak. ini adalah senarai harga baru bagi set2 one drop yang kami edarkan beserta beberapa service yang ditawarkan.

set wanita 1,2,3,4 dan 5 = rm 35 sekotak (tidak termasuk delivery)
set lelaki 1,2 dan 3 = rm 35 sekotak (tidak termasuk delivery)
set selebriti 1 dan 2 = rm 40 sekotak (tidak termasuk delivery)

delivery ke mana2 lokasi semenanjung malaysia = add rm 3
add simple kad raya (dgn nama anda ditulis didalamnya) = add rm 2

sebarang maklumat lanjut boleh telefon 0132073385 (in) atau email kepada nr.azreena@gmail.com

sebarang maklumat mengenai bayaran dan penghantaran boleh terus hubungi sayer bagi tujuan keselamatan. terima kasih kerana menyokong kami selama ini. =)

Tuesday, August 25, 2009

one drop perfume - review


Set Perfumes Mana Yang Paling Anda Gemari?

Set-1(Men)/Blue
31 respondend
17.13%

Set-2(Men)/Yellow
11 respondend
6.08%

Set-1(Women)/Green
87 respondend
48.07%

Set-2(Women)/Purple
37 respondend
20.44%

Set-3(Women)/Pink
47 respondend
25.97%

Set-4(Women)/Red
11 respondend
6.08%

Set Celebrities Special Women
44 respondend
24.31%

Set Celebrities Special For Men
15 respondend
8.29%

Set-3(Men)/Black - NEW
5 respondend
2.76%

Set-5(Women)/White - NEW
10 respondend
5.52%

one drop perfume

Set 1 for WOMEN (RM40)

Inspired by Escape, Calvin Klein
Inspired by Romance LPV, Ralph Lauren
Inspired by Pleasure, Estee Lauder
Inspired by Jennifer, Jennifer Lopez
Inspired by For Her, Narciso Rodrigues
Inspired by Baby Doll, Yves Saint Lauren
Inspired by Cool Water for Women, Davidoff
Inspired by Apple Blossom, Body Shop




Set 2 for WOMEN (RM40)
Inspired by Tresor, Lancome
Inspired by Envy, Gucci
Inspired by Heaven, One Drop Perfumes
Inspired by Eternity for Women, Calvin Klein
Inspired by Gloria, Cacharel
Inspired by Miracle, Lancome
Inspired by J'adore, Dior
Inspired by Intense, Hugo Boss



Set 3 for WOMEN (RM40)

Inspired by CK Be, Calvin Klein
Inspired by No.5, Chanel
Inspired by Light Blue, Dolce & Gabbana
Inspired by Vanilla Musk, Coty
Inspired by Sunflower, Elizabeth Arden
Inspired by Women Boss, Hugo Boss
Inspired by Palace, Paris Hilton
Inspired by Poeme, Lancome




Set 4 for WOMEN (RM40)

Inspired by Coco Mademoiselle, Chanel
Inspired by Aqua di Gio (Women), Giorgio Armani
Inspired by Lolita Lempicka, Lolita Lempicka
Inspired by Baby Jesz, One Drop
Inspired by Gold, Amouage
Inspired by Montana "Parfum de Peau", Montana
Inspired by Yohji, Yohji Yamamoto
Inspired by Amarige, Givenchy




Set 5 for WOMEN (RM40)

Inspired by Fairy Dust, Paris Hilton
Inspired by Flower, Kenzo
Inspired by Eau De, Givenchy
Inspired by Magnifique, Lancome
Inspired by Gardenia, Elizabeth Taylor
Inspired by Madame, Jean Paul Gaultier
Inspired by Pure Poison, Christian Dior
Inspired by Midnight Fantasy, Britney Spears




Set 1 for MEN (RM40)

Inspired by Blue Jeans, Versace
Inspired by CK One, Calvin Klein
Inspired by Eternity, Calvin Klein
Inspired by Polo Sport, Ralph Lauren
Inspired by Acqua di Gio, Calvin Klein
Inspired by Issey Miyaki, Issey Miyaki
Inspired by Hugo Men, Hugo Boss
Inspired by Pour Homme, Paco Rabbane

Set 2 for MEN (RM40)

Inspired by Boss Signature, Hugo Boss
Inspired by Tuscany per Uomo, Aramis
Inspired by Cool Water, Davidoff
Inspired by Drakkar Noir, Guy Laroche
Inspired by L'Eau d'lssey pour Homme, Issey Miyake
Inspired by Allure Pour Homme, Chanel
Inspired by Le Male, J.P. Gaultier
Inspired by Pleasures for Men, Estee Lauder



Set 3 for MEN (RM40)

Inspired by Desire, Dunhill
Inspired by Hugo XY, Hugo Boss
Inspired by Dior Sport, Christian Dior
Inspired by Miracle Homme, L'Aquatonic
Inspired by White Musk for Men, Body Shop
Inspired by Diamonds for Men, Emporio Amani
Inspired by Sculpture, Homme
Inspired by Epiphany, One Drop Perfumes





MEN Celebrities' Special (RM45)


Inspired by Instinct, David Beckham
Inspired by Unforgivable, Sean John
Inspired by True Star, Enrique Iglesias
Inspired by Jordan, Michael Jordan
Inspired by Adventure, Ewan McGregor
Inspired by Life, Adre Agassi
Inspired by Blue Seduction, Antonio Banderas
Inspired by He, Usher





WOMEN Celebrities' Special (RM45)

Inspired by M, Mariah Carey
Inspired by Lovely, Sarah Jessica Parker
Inspired by Curious, Britney Spears
Inspired by Kate, Kate Moss
Inspired by Show Time, Kylie Minoque
Inspired by Paris Hilton, Paris Hilton
Inspired by Black Pearl, Elizabeth Taylor
Inspired by Glow, Jennifer Lopez
contact me at: 013-2073385 (In) for purchasing and delivery methods

Monday, August 24, 2009

one drop perfume

korng xperlulah nak berhabiskan duit utk sentiasa berbau wangi. korang mesti pernah dgr pasal ONE DROP PERFUME kan? ONE DROP PERFUME boleh memberikan kesan haruman yang hampir sama dengan jenama antarabangsa. ONE DROP PERFUME ni didatangkan dalam bentuk pati minyak wangi tanpa campuran alkohol atau air. so, ianya boleh dibawa utk solat dan boleh digunakan tanpa was2. lagi, ia lebih wangi dan kekal lebih lama. ONE DROP PERFUME ni ada 8 botol kecil2 2.75ml yng berlainan jenis haruman dalam 1set kotak tu. botol2 yang kecil ni memudahkan korng bawak kemana saja. so, banyak la space kat beg korng t.


wangian ini bleh kekal sepanjang hari. ONE DROP PERFUME ni mengandungi 5 set wangian diinspirasi dari pelbagai jenama antarabangsa seperti Calvin Klein,Ralph Lauren,Kenzo Flower,Elizabeth Arden,Hugo Boss,Versace,Polo Sport Estee Lauder & banyak lagi!!! untuk lelaki ada 3 set. dan dua set selebriti untuk lelaki dan perempuan. Harga pasaran setiap kotak juga sangat murah iaitu RM40.00 n selebriti set rm 45. if nak beli 1botol yang kecil2 tu pun bleh juga. apa2 pun, just email me at nr.azreena@gmail.com for more info.


**memang sweet kalo bagi ONE DROP PERFUME ni kat orng tersayang. aku pun nak bagi kat mak aku. mesti dia suka sesangat....

Sunday, August 23, 2009

cube try this..

Korang penah dgr tak pasal product herbalife? If korng berminat nak turunkan berat badan, or nak naikkan berat badan, or nak cari makanan tambahan utk korng punya diet harian, why don’t korng try this product. Korang bleh la cek kat mana2 forum or website yang discuss pasal product ni. N kalo korng nak cube2 try, korng bleh la order kat aku. Utk maklumat lanjut, korang leh email aku sendiri at nr.azreena@gmail.com utk sebaranng pertanyaan.

1st day puasa

Arini bermulanya bulan ramadhan yng ditunggu2. 1st day puasa, macm2 ragam berlaku. Kalo dulu masa kecik2, ada yang curi2 makan dalam semak(nama dirahsiakan). Ada yang curi2 minum dalam bilik air. Maklum le, masa tu kecik lagi. Mana tau sgt. Tapi seingat aku, aku start puasa penuh masa darjah 1 lagi. Sbb kawan2 kat sekolah dulu pun semua islam, n semua puasa. Xtau la aku kalo dorng ni puasa betul ke puasa yang yok. Balik2 sekolah terus bukak periuk. Hehehehe. Tapi yang aku tau, bile aku tanya, semua kata puasa. N aku pun nak la fight dgn dorng. Dpat puasa penuh. Tapi sebenarnya, dengan niat lain. Hehehehehe... mak aku kata, kalo xpose t raya xbleh dpt duit raya. N mama janji nak nagi duit raya banyak. So, apa lagi. Aku pun dgn berkobar2 la nak berpuasa. Padahal, berapa sgt la duit raya yang mama bagi masa tu. Hehehehehe... masa tu seringgit tu rasanye macam da besar sgt nilainya. Yela, dulu duit seringgit bleh wat beli aiskim 10 batang. Skng ni seringgt bleh beli 5batang je aiskim. Hehehehe.....
Nak dijadikan cerita, malam tadi dalam pukul 9 malam, member aku (kay) yang tgh syok tdo tetibe je marah kotorng. “Aku xniat lagi. Awat hang xkejut aku makan.” Aku n sarah pun heran la. Kebetulan plak masa tu, surau dekat dgn rumah kitorng ni tgh wat sembahyang tarawikh. So adala bunyi orng ngaji2. Xlama pastu, aku n sarah pun gelak besar. Rupanya kay mangigau. Dia ingatkan da subuh. Dia marah kitorng sbb dia xniat pose lagi. Hahahaha.... pengajaran dari cerita diatas ni ialah: jgn tidur waktu maghrib. Banyak setan. Hahahahahha....

Friday, August 21, 2009

Tersebut la kisah.......

kes ni terjadi sebulan yang lepas. Tarikh dan masa kejadian, aku kurang periksa. Masa aku kuar dari rumah nak p class, aku dgn slumber je sarung sandal aku yng color belang2 merah biru. Murah je aku beli. Rm 7 kot xsalah. Beli kat pasaraya ten2 je. Hehehehe...
Aku xsedar palk bile masa aku tersarung sandal kawan aku. Sesampai je kat gate uitm tu, baru le aku sedar yang aku pakai sandal sebelah lain. Wa.. malu siot. Tapi macam biasa, aku slumber je masuk kelas dgn sandal seblah lain. Hehehe... yang memalukan tu, obviously nampak aku pakai sbah lain sbb sandal tu kaler itam. Ekekekeke.... dah la besar. Hahahahahahha..... tapi aku wat xtau je smpai la abis class. Hihihihihi


Nak dijadikan cerita plak, smlm kawan aku pun ditimpa incident yang sama. Hahaha.... aritu punye la dia gelakkan aku gile2. Nama kawan aku itu dirahsiakan demi menjaga imej beliau. Hehehehe.... so, moral of my story here : don’t ever2 gelakkan orng if something yng memalukan terjadi coz, its will back to u... =)

yang ni adalah pasangan sandal yang dipakai oleh beliau. =)
kalo korang perasan, sandal yang ada corak2 tu la yng aku pakai dgn sandal belang2 aku. hahahaha....

Sunday, August 16, 2009

pose dah dekat

lagi bape ati lg masuk ramadhan. mean, dah nak raya la ek. yeyeye... xsabar nak raya. tiket raya dah pun beli masa cuti h1n1 aritu. hihihihi
aritu, kuar berita yng campus uitm nak tutup utk 1 sem ni pasal kes h1n1. tapi tu semua rumours je. biasa la. ni mesti kes budak2 yng malas nak belaja ni. hehehe... taunye nak cuti je.
dia demam. risaunye aku. hope xde pape la. xg hospital lagi tu. sbb dia xlarat nk p sendiri. kawan2 umah dia plak xde kat umah mggu ni. siannye dia. xde sapa yng tlg jaga. risaunya aku.
sayang, get well k. i need u syng. i love u

Monday, August 3, 2009

influenza A

aku wif mr mcD

me and mine


me, 5ruz, yazi and mr mcD


My baju orange sorbet = rm20


my applemint jeans = rm24


my eastware blouse = rm40


my eastware blouse = rm40

my CA beg = rm59

my Paris Hilton face

aidid kene flu. tapi bukan h1n1

H1N1 aka influenza A, nama yang sangat comel. tapi sangat2 merbahaya. setakat ni dah 6 orng yang meninggal kat malaysia ni. n kes pun semakin meningkat. uitm terpaksa kosongkan kampus sbb ramai yang di jangkiti virus ni. dapat la aku cuti seminggu.

aku balik kl. g umah akak jat yang baru je kawen bulan 6 aritu. kene plak duit jpa baru masuk n time ni plak tgh mega sale. ekekeke. syok gile aku bershopping2an. hehehehe.

1st thing yng aku beli is external hard disk. 250giga = rm189. kire ok la kan? pastu aku p amik broadband aku yng rosak aritu. g antar waranty. n kedai tu tukar broadband yng baru. hehehehe. sukanya aku....

pastu pas shoping2an kat plaza alam sentral, aku g plak jusco bukit raja. ada sale lagi. hehehe. aku pun sambarla handbeg CA. harga asal rm115 then ada less dapat la rm 59. hehehhe.. suka gile aku. pastu pas solat maghrib, aku, akak jat, abg niza n dia g tgk wayang. cite transfomers 2. hehehe... dah dua kali aku tgk cite ni dgn dia. tapi still xjemu gak.

pastu esoknya mama datang. mama kene g cek up kat hospital putrajaya. kene xray. kebetulan plak mama kene kayap aka herpes. mama kata sakit sgt. sian mama.

seminggu aku kat umah akak jat, hari2 aku keluar. 2nd item yng aku beli is dress warna hijau n blouse warna pink kat eastwear. rm 40 each. aku rasa baju tu cantik sgt. hehehehe.

then, ada plak sale kat jucso taman equine. sale utk j card member. aku beli lagi jeans applemint dari rm 100 dapat rm24 je. murah2. n aku beli tshirt orange sorbet dari rm 49 dapat rm 20. hehehe... n skang ni, aku tgh sengkek. ekekeke....

ari sabtu, mean ari last aku cuti. 5ruz datang dari jb. kitorng ramai2 main ais skating kat sunway piramid. masuk rm18 plus glove rm8. sib baik aku bawak stokin n glove sendri, so jimat la skit.dah lama gile aku xmain, so masa 1st nak slide tu, rasa berdebar2 je. hehehe. pas satu round, aku dah bleh laju da. hehehe.. akak jat n abg niza yng 1st time main, kene pusing 2/3 round dulu baru dia dapat jalan skit2. hehehe.

5ruz n yazi pun 1st time main. banyak kali jatuh. eekekeke... macam nangka busuk. hahahahha... sahak pun datang gak. tapi dia xmain. aidid, akak dayang n abg mie pun datang gak. tapi xmain la. dorng tgk je dari atas. jadi photographer. hehehehe....

malam tu nak balik dungun, jem teruk kat area pusat sains negara. pasal perhimpunan ISA rasanya. aku stuck kat ctu lebih kurang 1jam. sampai2 je hentian putra, bas aku dah lepas plak. trpaksa naik bas persiaran. dah la mahal.

sampai je kat exit jabor, dia salah masuk lorong. dia p masuk jalan to AMBS (al-muktafi billah shah). sepatutnya dia p masuk kemaman, dungun, kuala terengganu. aku dah cuak da. aku tanya driver tu, "ni x g dungun ke?" tapi driver tu diam je. rupanya india yng xpaham bahasa melayu. cit..... geramnye aku.

pastu ada lagi sorng india kat sebelah ni. dia tanya aku nak p mana n then dia translate bahasa tamil kat driver ni. terpaksa la dia u turn balik. tapi nasib baik ada uncle ni tau jalan tu. dia kata leh lalu jalan mak lagam.

jalan mak lagam tu memng scary gile. gelap n jalan xbertar. bayangkan bas yang gemuk tu jalan kat jalan yng sempit, tak bertar, gelap n berliku2. scary gile. aku xdpt tidor. n akhirnya aku sampai kat dungun jam 5pg.

smapai2 umah je aku terus tdo n tak sedar smpai kol 11. hehehehe....... terponteng class tanpa tak sengaja. hahahahaha

Friday, July 10, 2009

Its coming.....


Transformers 2. u all da tgk lom? kalo lom tu, cepat2 la book tiket n p tgk ek. best gile. kalo u all suke transformest yng 1st tu, mesti u all lebih suka yng baru ni. lebih aksi, kejutan n memng best la. aku nak p tgk lagi buat kali ke2. ekekeke...


Friday, May 22, 2009

my holiday...

aidid dgn bolanya....
aidid n "nene"

aku n mama odw to s.alam

abis dah exam 7hb lepas. hehehe... abis je exam, terus kemas2 nk balik muar. nak jumpa mama. rindu gile. dah lama xbalik. nak sambut mama day.

10 hb, aku n mama p s.alam. nak jumpa aidid. smbil nak sambut mama day. sampai2 je akak dayang jemput ngn abang mie n aidid. pastu jumpa akak jat plak kat sek. 2. pastu p PAS nak beli barang hantaran akak jat.

masa p shoping tu, aidid main lari2. seronok sgt tgk dia. dia dah pandai ckp da. n yng paling comey, dia da pandai ajuk ckp upin ipin, "betul betul betul".

malam, kitorng ramai2 p makan ikan bakar. aku, mama, aidid, akak jat, akak dayang, abg mie, abg niza n dia. mula2 ingt nak p kat tanjung harapan kat klang. tp, semua lauk dah abis. ramai sngt. mungkin sbb malam ahad n kebetulan mama day. tu yng sold out. hehehe. then kitorng p mkn kat "yok mampir", area klang gak. makan kat ctu ok gak la. cume macam kotor skit. tapi murah la berbanding kat tnjung harapan tu. hehehe... akak tak puas ati sbb bill xsmpai rm200 pun. hahahhahaha.... sbb aku budget rm300. rezeki aku la.

pastu, ari rabu balik muar semula. malam ahad, mama wat kenduri doa selamat. utk akak jat yng nak kawen n mama yng dah semakin sembuh. aidid happy sgt sbb ramai kawan. dia main je. hehehe...
sian aidid. akak dayang nk p kursus 6bulan. abang mie plak kursus 3bulan. dia kene tinggal kat umah atok n nenek dia. mula2 turn nenek melaka. pas majlis akak jat, mama plak jaga dia. macm2 mama beli kat dia. beli ball sampai 5. hehehe.... aidid panggil nenek dia, "nene". hehehehe....

video

video

Monday, May 4, 2009

so sleepy....

pagi ni ada 1 paper. penat sgt ni. rasa mcm energy da tinggal suku bar je. hehehe.. banyak sngat nak study. tapi satu aper pun xmasuk kat kepala ni. naper la aku ni jadi blur sngat plak ek. huhuhu... seram betul la nak tunggu result kuar.
mggu dpn kitorang satu umah planning nak p kl. dorng nk tdo umah akak aku. hihihi.. nak p itech kat klcc on 15-17 mei. tapi dorng plan, nak p main ais skating. hehehe... bestnye. dah lama xmain. xsabar nk tgk dorng jatuh tergolek mcm nangka busuk. ekekeke....
tapi masa mggu aku p kl t, dia xde. dia nak balik penang. adik dia konvo. so, mungkin xjumpa la kot. xpe la. jumpa time majlis pengantin umah basri je la. hehehe...
banyak plak invitation utk weeding aku dpt bulan ni. 24 ni umah basri. seminggu pastu, umah mila n pda plak. xtau nk p yng mana satu. dua2 best friend. n 6hb 6 plak invitation kat umah aku sendri. akak aku nak kawen. hehehe... xsabar nk dpt abg ipar baru. hehehe....
mungkin sbb exsited sgt, aku mimpi akak aku kawen n dpt anak kembar. hehehe... comelnye. mesti meriah kan...

Friday, May 1, 2009

labour day

arini aku xbuat apa pun kat umah. exam ada lagi 3paper. erm... chayork2!!! mula2 tu memang give up sbb 2paper aritu aku xbleh buat. pastu, dia bagi aku motivasi. kalo aku sendiri yng ckp aku xbleh buat, mcm aner aku nk buat. so, aku kena yakin yng aku mampu buat. asalkan aku usaha dan tawakal. apa yng akan terjadi nanti, itu rezeki dan takdir. so.... aku boleh!!! chayork2!!...

tadi eka datang dgn adik dia, am. eka ni kawan aku satu skolah kat teknik dulu. satu class n satu dorm. orng pertama yng aku tegur masa masuk teknik, hehehe... kire best friend la ni. ingt lagi ada 1malam tu, kitorng makan coklat cadbury crunchy. hehehe. makan tengah2 malam. pastu esoknye kene selsema. hehehe... tak tau la aku nape leh kene selsema. ada kaitan ke coklat ngn selsema ni ek? hehehe....
pastu, masa nak spm tu, dia la yng jadi guru tusyen aku. tusyen add math. masa tu dah kol 11 da. lampu dorm kene padam. aku n eka study pakai iron board utk jadikan meja n blajar kat tepi tingkap. sbb kat situ je yng paling terang pun. kol 12 lebih baru tdo. hehehe.. tq cikgu. sbb dia la, aku lulus add math dgn result yng agak ok. klo x, mesti fail. hehehehe. tapi result dia pun sama je dgn aku. hehehe... kire dia xpuas ati gak la sbb ank murid leh sama level dgn guru. ekekeke...pastu, kitorng sama2 dapt masuk politeknik. tapi dia xdpt smbung civil. dia amik akaun. n skng ni, dia tukar arah lagi. jadi tailor. hehehe.. makin cantik n comey. seronok sgt jumpa dia.

aritu mama kata labour day ni nak g memncing kat batu layar. tapi xjadi palk. jeles la. sbb aku sorng je yng xjoin. sib baik xjadi. ekekeke...... tapi akak2 semua balik kpg la. sbb cuti panjang. akak jat ckp tadi, anak buah aku, aidid dah pandai cakap "betul betul betul.." hehehehe... comeynye. xsabarnye nak balik rumah. lagi 6 hari....