Wednesday, December 23, 2015

Full review Midea Vacuum Cleaner MVC-SC861R (Purple)

Ok... haritu.. bukan haritu... tp dah lama da...
Vacuum cleaner yg husband beli masa bujang dulu dah pun tamat riwayatnya.. vakum tu besar, berat tp mmng mantap. Masa aku mengandungkan nayla, mmng haram la aku nak memvacuum sbb berat sgt2.. xkose..
So, bila dah rosak tu, niat nak beli vakum. Hari berganti hari.. bulan berganti bulan akhirnya beli jugak la kat lazada ni...
Midea Vacuum Cleaner MVC-SC861R (Purple) rm98, postage rm7.
Estimate date delivery adalah 17-22 dec. Dan vakum smpai kat rumah aku pada 19dec.
Kebetulan hari sabtu, so mak terus testing la.. sedut segala debu2 yg dah lama simpan tu... hahaha
1) Handling mmng best sbb ringan dan kecil. Mcm pegang penyapu bak hang..
2) Sedutan pun bagus. Dapat sedut rambut, habuk dan simen2 dari dinding yg pecah.. hahahaha...
3) Review kat lazada kata bunyi kuat. Pada aku ok sgt2 sbb aku penah jumpa yg lagi bising. N pada aku, bunyi dia xbising la.. sbb tak bingit.. tau kan beza antara nyaring dan kuat.. so, dua2 ciri ni xde. Hahaha
4) kesukaran nak vacuum bawah kerusi, meja dan almari sbb dust collector dia kat bahagian bawah. Nak masuk celah2 mesto tersangkut kat dust collector. So kene la sapu skit2.
5) Wire panjang..
6) cepat panas.. dalam 10 minit vacuum nanti dust collector tu panas. Tp aku layan jugak. Ok je setakat ni. Hahahaha. Rasanya boleh matikan kejap. Bg dia rest n sejuk baru smbung balik.
7) Senang klo nk guna utk vakum dalam kereta jugak sbb dia kecik je. Boleh cabut batang dia.
8) aksesori dia xbanyak pun. Ada yg untuk lantai dan utk celah2. Yg untuk carpet (ada berus) tu xde.. huhuhu..
Ok.. tu je kot takat ni..

2 comments:

KHADIJAH MOHAMED said...

kak rasa nak beli la benda ni kat lazada... dok search2 terjumpa blog adik.. hmm mcm best gak kan,kalau guna utk kereta ok tak nak masuk bawah2 kerusi?

نورازريناابوحيري said...

Tak bape ok klo utk celah2 sbb dust collector dia kat bawah sgt. Sangkut