Thursday, July 25, 2013

zaman kemarau

alhamdulillah da lebih separuh perjalanan dalam menempuhi ramadhan. untuk para ibu mengandung dan ibu menyusu, pasti tahu bgaimana hebatnya ujian dan cabaran dalam berpuasa...
si bijak sudah masuk 7bulan. makin bijak dan banyak keletah. dah pandai makan dan kadang2 juga sembelit bila salah makan. kesian... mlm tdi menangis2 sibijak sbb sembelit. popo nya keras... oooo... xtahan rasa tgk air mata kesakitannya tu...
kesian sgt. selama ni cuma nmpak dia menangis manja dn mintak perhatian. pertama kali tgk dia menangis kesakitan... aduhhhh... rasa mcm kene hiris2 hati ni.. inilah perasaan seorang ibu...
dan aku pulak... semenjak dua menjak ni sudak tidak productive seperti dulu. dulu masih boleh bangga dgn hasil tuaian 4x4auns setiap hari. tp di musim kemarau ni, 2 auns pun susah nk dpat...
pelbagai usaha makan sayur mayur dah buat. tak jalan. skng try plak shaklee dn susu kambing. harap dipermudahkan.
yaAllah... kau limpahkan la rezeki untuk anak ku agar dia menjadi hambaMu yg taat... amin...

Tuesday, July 23, 2013

BABY BEAN BAG

**RM 150 Only**
Exclude postage








Thursday, July 11, 2013

gempa bumi

td sdg syok main game buat keje tetibe rasa macam kene gegar. tp kejap je.
pastu tanya marlia (dpn aku), ada rasa gegar tak? dia kata xde pon. huhuhu... pandang kiri pandang kanan semua leka buat keja amir tgk video naruto.
ooohhh... mungkin perasaan je kot.
tak lama pastu, marlia cakap betul la ada gempa bumi kat indon. huhuhu... patutla...
pastu... Senyap lagi... Fokus buat keje marlia tgk video bobo..
Stgh jam lepastu... Hana (blkang aku), "gempa bumi ek tadi."
Yg fokus buat keje semua pandang dan mula la bergosip...
Dalam hati aku... Aduh... Lambat betul la diorang ni.

Moral of the story: cerita hot kene keluar dari mulut org hot. Boleh gitu? Wakakakaka...

Monday, July 1, 2013

Iman 1st Solid :)

Alhamdulillah iman dah masuk 6bulan, 18 jun lepas.
dan aku pun dah introduce iman solid food bila dia masuk 6 bulan. 1st solid food dia ialah puree pisang.
picture untuk puree pisang aku tak snap pulak.. hehehe... rugi..
tapi pertama kali kenalkan dia dengan solid food, muka dia kemek2. hahaha... yela.. selama ni minum susu ibu je.
tp aku cume bagi si bijak puree pisang sekali tu je. lepas tu aku stop kejap sbb dia demam panas. sian anak ibu...

jom tgk muka budak baik dari demam...