Friday, June 4, 2010

misi kuruskan badan

saye memng gemuk. betul.... kalo kawan2 lama saye jumpe saye mesti ayat pertama yang dorng ckp sebelum tanye kabar saye ialah 'eh, ko makin berisi la'... ok, saye sgt kecik hati.
ye, saye memng sudah gemuk xmacm zaman muda2 saye dulu. walaupun dulu saye xde bf n muke itam mcm naomi campbell, tapi saye slim. ok... tu zaman belajar diploma dulu. duit xde maka makan cume sehari sekali sbb duit ptptn buat beli nset ada kamera yng masa tu sape yng ada nset kamera mmng best la. ok, ada nset canggih2 boleh online pakai nset tapi kalo nak call mama kat kampung mestilah hanye cakap 'mama, tepon adik balik ye'. huhuhu...

naomi campbell

saye dulu itam dan berbelang

bile dah keje, bile tiap2 hujung bulan poket jadi penuh maka sangat jakun n makan dgn banyaknye. kedai makan mane je yng xpenah pegi kat paka tu. semua dah try. cume kedai yang xjual makanan n kedai yng xhalal je yng xpegi. tu baru makan utk brekpes, lunch n dinner. belum lagi masuk jajan2 waktu tensen2 kire paip. maka, bermula la episod gemuk dalam kamus hidup saye.
bile dah bertaun2, maka lemak tersebut jadi tepu n sangt susah nak turunkan balik. yng paling susah nak control adalah ketagihan saye makan snack. bukan snake yng boleh patuk2 tu tapi makanan yang wat kunyah2 time bosan2. bile tensen buat assignment yng belambak tu mesti nak makan snack. bile nak g jalan2 naik kete, mesti makan snack. bile nak tgk wayang dgn bf pun nak snack. ok, senang cite, bile2 pun mesti nak snack. mcmaner nak kurus ni.
minggu lepas, saye teman mama pegi kedai beli kepala paip sbb saye dah patahkan. huhuhuhu... sangat perosak. bile mama offer saye, nak jajan x? saye pun cepat2 pegi kat bahagian jajan2. ok, bukan senang mak saye nak offer jajan yer kawan2. tetibe je, eh, MISTER POTATO ader perise baru ke? RICE CRISPS?? try je la. saye pun amik la perisa SOUR CREAM & ONION bekas kale ijau.
balik2 je, saye pun terus bukak n makan sambil berblogjogging. bile mama saye abis je tgk drama kesukaan di 'si capik' kat tv2 tiap2 ari selasa tu, die pun kuar la ke ruang tamu. ai dik, x offer mama pun. saye pun hulur la MISTER POTATO SOUR CREAM & ONION tu kat mama saye. tapi, mama saye plak ckp, tinggal serdak baru nak bagi ek. teruk betul... (^_^!!)
betul saye xperasan. saye dah termakan semua rupanye. patutla kenyang je perut. sorry ye mama. sok adik belikan lagi ek. hihihi... sangt sedap hingge xsedar dah abis. huhuhu
malam tu, saye telah pun skip dinner saye sbb makan MISTER POTATO yng sedap tu. sbbkan die diperbuat daripada rice maka perut jadi kenyang juga. ibaratkan makan beras yng rangup berperisa kentang SOUR CREAM & ONION. boleh ke gitu?? ok, tapi memng kenyang ok.


nasi dan kentang jadi la RICE CRISPS

xpayah risau makan banyak kerana ianye adalah 20% less fat and are cholesterol and trans fat free. so, xperlu risau jadi gemuk mcm ballon kene tiup. lagi pulak MISTER POTATO RICE CRISPS ni ada 4 perasa yng best. saye sukakan SOUR CREAM & ONION sbb saye memng suke onion. antara perasa2 yng ada ialah HOT & SPICY yng memng pedas. botol die kale oren n ada gambar lada merah mcm dalam gambar ni. perasa ORIGINAL kale merah, SOUR CREAM & ONION kale ijau n FLAME GRILLED BBQ plak kale biru.


dan yang paling best antara yng terbest adalah bile makan MISTER POTATO RICE CRISPS ni, anda bole dapat duit tau. xcaye??? ok, sile klik disini yer.
bole dapat rm 1k utk tempat pertama, rm 300 utk tmpat kedua n rm 200 utk tempat ketiga. syarat2nye ialah anda mestilah NUFFNANGERS, kemudian makan MISTER POTATO RICE CRISPS ni n nikmatinye dgn penuh pengahayatan. bile dah tu, sile buat review n isikan detail di sini. ok, kalo anda luck, dapat la hadiah2 yang saye dah cite tadi. kalo anda xluck, maknanye saye lah yang luck ok. hahaha... boleh la saye beli baju baru utk interview nanti.
p/s: tarikh tutup adalah pada 6hb jun. maka, cepat2 pegi 7e beli k.

3 comments:

SuRayA^i. said...

sy pun itam n berbelang jgk duluuu~~~haha..
er tp skang xdelah putih mne pun -.-"

نورازريناابوحيري said...

hahaha... itam xpe. asalkan xbelang

PinQib said...

ak pun gemok gak