Tuesday, June 29, 2010

ugly beauty contest



ni 1st time saye wat contest. memng dah lama berniat nak buat tapi xde rezeki lagi.

cara2 masuk contest ni:
  1. wat satu entry n link ke http://aneerzarn.blogspot.com/2010/06/ugly-beauty-contest.html
  2. uploadkan gambar yang paling hodoh =P
  3. ceritakan sedikit pasal gambar hodoh tu =P
  4. xperlu jadi follower
  5. antarkan link anda kat comment di bawah
  6. done...
syarat2
  1. gambar mesti xde unsur2 lucah, kekejaman atau apa2 yng boleh mendatangkan apa2 ketidakpuasan hati
  2. saye dan kawan2 yng akan jadi pengadil
  3. keputusan muktamad
  4. gambar yng diedit atau tidak diedit adalah diterima
  5. tarikh akhir adalah pada 29 hb july 2010
hadiah pertama = topup rm 10
hadiah kedua = topop rm 5 x 2 pemenang

kalo yang pakai line tu, mcmaner nak buat ek? hehehe... ada idea x??

Saturday, June 19, 2010

world cup FIFA 2010 return to africa

aku memng bukan peminat bola sepak. xpaham pun cara2 dorng main. xkenal sape pemainnye. tapi demam bola yng melanda dunia skng lebih parah dari virus2 lain yang penah menyerang. lebih teruk dari virus h1n1. lebih parah dari AIDS. dan lebih dasyat dari bencana tsunami. buktinye, kat malaysia je ramai kaki2 bola yng sanggup xtdo malam semata2 nak tgk bola. walhal pasukan malaysia xmasuk dalam perlawanan. tgk je kat kedai2 mamak yng pakai screen besar n tayangkan perlamanan bola. mesti ramai yng lepak citu smpai kol 4pg baru balik umah.
mungkin aku xpaham jiwa mereka. jiwa kaki2 bola tu. ye... memang aku xpaham. bile pikir2 semula, mampu pulak mereka bangun seawal kol 2pagi semata2 nak tgk pasukan kegemaran mereka yng lawan tgh2 orng lain sedap tidur dari bangun n wat solat sunat. sorang ustaz penah cakap dalam ceramahnye yg die rasa sgt2 berdosa kalo sanggup bangun pagi semata2 nak tgk bola sedangkan kalo hari2 biasa, nak bangun wat solat sunat pun susah. mungkin sbbkan nama pun solat sunat, maka solat tu dipandang ringan. yelah... sedangkan solat wajib pun selalu miss.
apapun, musim bola ni rumah aku sangt meriah. kena plak akak aku tetibe masukkan astro sport aritu. sepupu aku, AG, darjah 4 langsung xbalik umah die. tido, makan, buat keje sekolah semua kat cni. siap angkut beg baju die datng cni semata2 nak tgk bola. bile malam xtdo, siangnye tido macm naga. krohhh... kroohhh... bile kejutkan nak makan plak semua orng die sepak sbb mengigau. hahaha... kelakar...
apapun, tepuk dada tanye selera.

p/s: collect gambar pemain2 bola FIFA 2010 nak bagi kat AG. sbagai balasan, die janji nak ikut je cakap aku. xmo nakal2. hahaha... (^_^!!)

Friday, June 18, 2010

selamat hari abah...

kalo mama saye baca entry saya kali ini mesti die sangat xpuas ati. sbb masa hari mama aritu saye xbuat entry hari mama. ok mama, saye xwat entry hari mama sbb saye bole ucap sendiri pada mama. live gitu. siap bole bagi pelukan kasih sayang lagi. tapi kali ni saye xbole nak ucapkan live. apapun, kepada bapa2 kat luar tu, selamat hari bapa. walaupun saye dapt kasih sayang abah cume 13 tahun je, tapi kesan kasih sayng tu xkan pudar.
saye ingt lagi masa pertama kali saye sambut hari abah. saye masa tu tgk tv ada iklan selamat hari bapa. saye xingt umur saye masa tu bape. kami adik beradik yng masa tu itam2 semuanye dan kurus2 melidi pakat2 utk belikan hadiah hari bapa. hadiah hari ibu xbeli pulak sbb terlepas tgk iklan. hihihi..
Mama dan arwah abah. serta kami adik beradik yang hitam2 dan kurus melidi.

maka, kami pun kumpul la duit belanja sekolah masa tu arwah abah bagi duit belanja seringgit sorang utk seminggu. tapi selalu memng xpakai duit tu sbb pegi sekolah bawak bekal. so, xgune pun duit tu. cume kadang2 je pakai wat bayar duit kelas. masatu bayar duit kelas cume 20sen je sminggu. hihihi...
apa la yang mampu kami belikan waktu tu. berbekalkan duit rm5 yang kami kumpul2, last2 kami belikan perfume follow me. sbb dulu selalu tgk iklah follow me kat tv.

'ding dong'
'jeff, caroline nak jumpa'
'follow me bedak badan wangi utk kesegaran sepanjang hari...'

sampai hari ni pun masih ingt lagi iklan tu. hahahaha.... maka begitu la sambutan hari bapa yng pernah saya ingt. tahun selepas itu, saye selalu xtau yng hari bapa tu bile. tau2 je dah lepas da. =)
arwah abah dua dari kiri

p/s: kenangan semalam adalah yang terindah. i miss u abah. al-Fatihah...

Saturday, June 5, 2010

nasib bile terlalu percayakan die

saye memng kecewa. gara2 die, saye telah membuang masa saye. walaupun die banyak mengajar saye erti sebuah kehidupan.
kehidupan dimana jalan di putrajaya walaupun xbanyak kereta tetapi sangat mencabar. saye kecewa dgn die. saye sepatutnye xperlu percayakan die. saye pun xtau kenapa saye sngat percaya pada die.

mungkin ke sbb muke die yng innocent ketika berkata2 itu. atau mungkin saya sayng kat dia maka perlu ikut apa yng die cakap. huhuhu

ok, buat pertama kali saye kene drive amik akak saye petang tadi naik kete. amik die kat opis ok. bukan drive main teksi2, 'encik nak pegi mana'. tapi ni betul2 kene drive amik akak saye balik keje. malam plak tu. tempat yng begitu asing pada saye. PUTRAJAYA.
saye ni orng kampung. mane la reti jalan kat putrajaya ni. kalo kat kampung tu, terlepas masuk simpang, tgk belakang ada kete ke x. kalo xde, ok cepat2 pusing stereng 360 dergree kasi u-turn. tapi ni putrajaya ok.
saye memng xboleh nak percayakan die. saye tanye dia, 'aidid tau opis mama kat mana?' die kate, 'tau'. ok... selamat. tapi apa yng terjadi, dia hanye tunjukkan saye jalan keluar dari parking lot. hahaha....
bile saya tanye, 'aidid, ni nak masuk simpang mana' die jawap 'sana'. ok, memng betul. sbb itu, maka saye percaya die. tapi bile saye tanye buat kali ke 5, 'aidid, ni nak masuk jalan mana?' tapi senyap je. bile saye toleh ke sebelah, die sedang ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz.... hampeh ko...

maka, saye telah sesat jalan angkara mengikut kata die. tapi.... die memng xsalah. sbb apalah yang die tau. yang die tau cume jalan ke ALAMANDA. sbb kat sane boleh makan sedap2, boleh tgk wayng n boleh beli baju baru. yang paling best, kat sane boleh main game yng masuk syiling singgit n pusing xsampai 2minit tu. huhuhu

saye memng xpatut percayakan dia...

moral of the story: jangan sbb die dah pandai pakai selipar dgn betul, pandai pakai seluar sendiri, pandai cakap nak pegi toilet, pantai tunjuk jalan ke taman permainan, pandai tunjuk jalan ke ALAMANDA, xbermakna die pandai tunjuk jalan ke opis mama die.

tgk muke die yng sgt2 innocent

Friday, June 4, 2010

misi kuruskan badan

saye memng gemuk. betul.... kalo kawan2 lama saye jumpe saye mesti ayat pertama yang dorng ckp sebelum tanye kabar saye ialah 'eh, ko makin berisi la'... ok, saye sgt kecik hati.
ye, saye memng sudah gemuk xmacm zaman muda2 saye dulu. walaupun dulu saye xde bf n muke itam mcm naomi campbell, tapi saye slim. ok... tu zaman belajar diploma dulu. duit xde maka makan cume sehari sekali sbb duit ptptn buat beli nset ada kamera yng masa tu sape yng ada nset kamera mmng best la. ok, ada nset canggih2 boleh online pakai nset tapi kalo nak call mama kat kampung mestilah hanye cakap 'mama, tepon adik balik ye'. huhuhu...

naomi campbell

saye dulu itam dan berbelang

bile dah keje, bile tiap2 hujung bulan poket jadi penuh maka sangat jakun n makan dgn banyaknye. kedai makan mane je yng xpenah pegi kat paka tu. semua dah try. cume kedai yang xjual makanan n kedai yng xhalal je yng xpegi. tu baru makan utk brekpes, lunch n dinner. belum lagi masuk jajan2 waktu tensen2 kire paip. maka, bermula la episod gemuk dalam kamus hidup saye.
bile dah bertaun2, maka lemak tersebut jadi tepu n sangt susah nak turunkan balik. yng paling susah nak control adalah ketagihan saye makan snack. bukan snake yng boleh patuk2 tu tapi makanan yang wat kunyah2 time bosan2. bile tensen buat assignment yng belambak tu mesti nak makan snack. bile nak g jalan2 naik kete, mesti makan snack. bile nak tgk wayang dgn bf pun nak snack. ok, senang cite, bile2 pun mesti nak snack. mcmaner nak kurus ni.
minggu lepas, saye teman mama pegi kedai beli kepala paip sbb saye dah patahkan. huhuhuhu... sangat perosak. bile mama offer saye, nak jajan x? saye pun cepat2 pegi kat bahagian jajan2. ok, bukan senang mak saye nak offer jajan yer kawan2. tetibe je, eh, MISTER POTATO ader perise baru ke? RICE CRISPS?? try je la. saye pun amik la perisa SOUR CREAM & ONION bekas kale ijau.
balik2 je, saye pun terus bukak n makan sambil berblogjogging. bile mama saye abis je tgk drama kesukaan di 'si capik' kat tv2 tiap2 ari selasa tu, die pun kuar la ke ruang tamu. ai dik, x offer mama pun. saye pun hulur la MISTER POTATO SOUR CREAM & ONION tu kat mama saye. tapi, mama saye plak ckp, tinggal serdak baru nak bagi ek. teruk betul... (^_^!!)
betul saye xperasan. saye dah termakan semua rupanye. patutla kenyang je perut. sorry ye mama. sok adik belikan lagi ek. hihihi... sangt sedap hingge xsedar dah abis. huhuhu
malam tu, saye telah pun skip dinner saye sbb makan MISTER POTATO yng sedap tu. sbbkan die diperbuat daripada rice maka perut jadi kenyang juga. ibaratkan makan beras yng rangup berperisa kentang SOUR CREAM & ONION. boleh ke gitu?? ok, tapi memng kenyang ok.


nasi dan kentang jadi la RICE CRISPS

xpayah risau makan banyak kerana ianye adalah 20% less fat and are cholesterol and trans fat free. so, xperlu risau jadi gemuk mcm ballon kene tiup. lagi pulak MISTER POTATO RICE CRISPS ni ada 4 perasa yng best. saye sukakan SOUR CREAM & ONION sbb saye memng suke onion. antara perasa2 yng ada ialah HOT & SPICY yng memng pedas. botol die kale oren n ada gambar lada merah mcm dalam gambar ni. perasa ORIGINAL kale merah, SOUR CREAM & ONION kale ijau n FLAME GRILLED BBQ plak kale biru.


dan yang paling best antara yng terbest adalah bile makan MISTER POTATO RICE CRISPS ni, anda bole dapat duit tau. xcaye??? ok, sile klik disini yer.
bole dapat rm 1k utk tempat pertama, rm 300 utk tmpat kedua n rm 200 utk tempat ketiga. syarat2nye ialah anda mestilah NUFFNANGERS, kemudian makan MISTER POTATO RICE CRISPS ni n nikmatinye dgn penuh pengahayatan. bile dah tu, sile buat review n isikan detail di sini. ok, kalo anda luck, dapat la hadiah2 yang saye dah cite tadi. kalo anda xluck, maknanye saye lah yang luck ok. hahaha... boleh la saye beli baju baru utk interview nanti.
p/s: tarikh tutup adalah pada 6hb jun. maka, cepat2 pegi 7e beli k.

takziah sahabatku

saye ada teman...
teman sepermainan...
kemana ada saye, tentunya ada die...

ok.. saye bukan nak nyanyi lagu teman tapi mesra ni. tapi saye nak cite pasal teman sepermainan saye masa kecik2 dulu. NURUL ZAWANI HAMBALI. saye n die kawan sbb bapak2 kami keje satu tempat. maka, kami pun kenal. saye suke die sbb die comel. die glemer. die bijak. dan die pengawas.
masa naik sekolah menengah, kami sama2 sekolah di sekolah yang sama. sekolah menengah clifford. kami sama2 duduk asrama walaupun bilik lain2. dan kami masih lagi sekelas mcm dulu2.
lepas je arwah abah meninggal, dan saye berpindah ke johor, hubungan kami terputus. almaklumla dulu2 mana reti nak main fb n fs ni.
bile masuk diploma n mule ada akaun fs, saye jejak balik kawan2 lama saye yng dulu2. dari sekolah rendah tenggaroh 3, sekolah rendah kechau 1, sekolah menengah clifford, sekolah tinggi kluang, sekolah menengah teknik segamat, politeknik portdickson n sampai la uitm dungun. ok... masa tu saye masih di politeknik port dickson. maka, x add lagi kawan2 baru di uitm dungun. (^_^!!)
jodoh kami dipanjangkan. kami jumpe di fs. dan kakak saye mase tu nak kawen maka saye jemput die, mak die n ayah die yng muke mcm P.Ramlee tu datng ke rumah. n setelah beberapa tahun barulah kami bertemu semula. serius die masih lagi comel. masih lagi glemer. masih lagi bijak. tapi die bukan pengawas... (^_^!!)
seronok sangt jumpe die smpai masa tu saye tinggalkan mr.s dgn kawan die. hihihi....
hujung tahun lepas, saye dapat jemputan kawen kerumahnye. die nak kawen la. siyes saye jeles sbb saye xkawen2 lagi. tapi saye suke. kawan saye nak kawen jugak akhirnye. saye pun pergi la jemputannye kat nilai. serius die nampak sgt cantik. dan masih lagi comel.
xbape bulan lepas tu, saye dapat berita gembira. die nak jadi mak xlama lagi. wahhh... en hambali dah nak dapat cucu la. (^_^)
tapi xlama kemudian saye dapat lagi berita. tapi kali ni saye sgt sedey. baby dlm kandungannye mengalami masalah yng dipanggil hydrops fetalis.
apa itu hydrops fetalis? saye bukan pelajar biologi disekolah dulu maka saye xamik medic. tapi saye cube google sikit pasal sakit ni. ok, boleh klik cni yer.
saye mengambil kesempatan ini nak ucapkan takziah kepada die kerana telah kehilangan permata hatinye.
ruby, kuatkan semangat n tabahkan hati. insyaAllah, rezeki akan datang lagi. Allah sangt syngkannye n semoga Dia sentiasa menjaganye disana. amin...
klik cni utk bace luahan hati mereka.

Wednesday, June 2, 2010

Giveaways si come plushie dari selipar jepun pink


bangga ok kalo jalan2 kat mall pakai selipar jepun kele pink. pink ok... sangat jambu mcm plushie-plushie comel ni. ok saye tipu. satu je plushie yng jambu. yang satu lagi adalah garang mcm makngah sbb sangt merah. tapi muke xnampak garang sebab comel yang amat. rasa mcm nak gigit je siap ada love dekat dada kiri buat orng jatuh cinta.
saye cop yng kale pink tu ek. tapi kalo xdpt kale pink tu, merah pun saye nak jugak sbb ada love. ok2.. xkisah la mana2 pun asalkan saye dapat. kalo awak2 nak jugak, sile la join giveaway dari selipar jepun pink ni ek.
cik selipar jepun pink jugak telah confirmkan yng tidur jadi lena sbb adanye si plushie ni. oleh itu sape2 yng susah nak tdo malam, sile join la ek. sure pas ni dah boleh tdo lena sbb peluk plushie ni.

Hachiko - a dog's story

sedang saye berblogjogging ke blog comel susudalambotol.blogspot.com ni, saye terbaca entry pasal hachiko ni. xabis baca, saye dah nangis2 n sedut2 hingus yng meleleh. serius terharu n sedey baca.
lepas je baca, saye pun google la skit pasal hachiko ni. makin teruja pula saye nak tgk cite ni. mane saye boleh dapat dvd die ek??
ok, mari saye cite sinopsis die yng saye dapat dari google. sangt terima kasih pada cik google..
cite ni adalah dari kisah benar yng berlaku di jepun. myeexara, sile amil perhatian.

Hachiko ni anjing baka Akita yng terlepas dari kandang n dijumpai oleh Parker Wilson lakonan Richard Gere. die bawak la anjing kecik ni balik umah tapi binik die, Cate lakonan Joan Allen plak xsuke.


Hachiko baka akita yng bapak beso tengok kaki die. geram nak gigit sib baik ko ni najis berat nak kene samak semua kalo gigit.

Pen parker ni sangt rapat dgn Hachiko ni sampaikan lama2 binik die si cate tu pun menerima si Hachiko ni. makin hari, Hachiko n pen parker ni makin rapat n hachiko ni sgt setia dgn tuannye. Suatu pagi, masa pen parker nak g keje, Hachiko pun melompat kuar dari umah n ikut smpai stesen ketapi. n die xnak balik sampaila pen parker ni kene antar die balik umah. penat tau nak jalan kulu kilir ni. then pen parker ni ckp 'kamu balik dulu. nanti ptg pukul 5 datang balik yer'. n petang tu sgt mengejutkan, Hachiko ni datang jemput tuannye.

macam tu la utk hari2 yang berikutnye smpai semua orng kat stesen tu kenal Hachiko. ok, bile satu aritu, Hachiko xnak p antar pen parker ni g keje. die ajak main bola. before2 ni die memng xnak main bole kalo si pen ni ajak die main. tapi sbbkan pen ni xnak lambat g keje, pen ni xpedulikan si Hachiko walaupun dihalang oleh si anjing gemuk tu. masa tgh mengajar, pen yng sedang pegang bola yng Hachiko bagi ni tetibe jatuh n meninggal dunia. sob sob sobb....

tapi yng sedihnye, Hachiko xtau tuannye dah mati. die terus menerus menunggu n setia menunggu tuannye di stesen ketapi. bile pen parker mati, rumahnye dijual n Hachiko di bela oleh anak pen. tapi selang bape hari, Hachiko balik semula ke rumah lama tuannye n setia menunggu kat stesen ketapi tiap2 petang mencari2 muka tuannye dicelah2 ratusan penumpang yang lain. smpai la die tidur di stesen tu dan di beri makan dan minum oleh penjual hotdog kat ctu.

selama 10 tahun die setia menunggu tuannye setiap hari. malam die tidur n berjaga siang hari utk menanti tuannye yng dah xde tu. akhirnye die mati distesen tu setelah 10 tahun menanti. dan tugu Hachiko telah dibina sbgai memperingati kesetiaan anjing tu. Tugu tu boleh dijumpai kat tempat yng biasa die tunggu tuannye, di luar Stesen Shibuya, tokyo

rupe sebenar Hachiko semasa usia tuanye n time die popular maka semua orng nak amik gambar die.

Hachiko yng telah diawetkan selepas matinye. sian ko. jgan la seksa anjing ni. t die siat badan ko plak kat neraka. walaupun die anjing die jugak makhluk Allah.

sob.. sob... sedey kan... mari kite google lagi cite pasal kisah hidup si Hachiko ni. ok.. ni linknye utk cite lebih lanjut pasal Hachiko sepanjang hayatnye. bahasa indonesia lebih banyak info dari english. maka pening kepala baca slow2 pastu xreti nak sebut. hihihi

jom jugak tgk video kat bawah ni n nangis same2. sob sob sob... ehsan dari en youtube.com

video

video

the vampire diaries - 8TV

nak tau x, vampire ataupun puntianak atau juga dikenali sebgai kuntilanak di indonesia juga rajin menulis diari. kerana bagi vampire ini, memory adalah benda paling penting utk diingati. so, utk xlupakan segala memory yng ada kerana hidup seribu tahun lamanye, maka mesti tulis diari.
kalo baca buku log arwah abah masa muda2 dulu, xpaham sbb bahasa zaman dulu2 sagt berbeza. perchayala... hihihihi...


ok, malam tadi sbbkan abg ipar saye lambat balik umah utk makan malam bersama2 sbb nak cari otromen sekeliling alamanda, saye n akak terbukak la 8tv. time tu tengah cite vampire ni. mcm best je tgk. ok... maknanye, setiap selasa dah ada cite best k. sile ambil perhatian.
ok, mari saye cite skit cite pasal vampire diaries ni. cite ni pasal ELENA GILBERT lakonan NINA DOBREV yang kehilangan mak ayah dia dlm satu kemalangan. die plak survive dalam accident tu. kat skolah plak ada student baru iaitu STEFAN SALVATORE lakonan PAUL WESLEY. die ni la vempire tu. umur stefan ni xtau la bape ek. sbb kawan vampire die panggil die uncle stefan. die kembali semula ke Mystic Falls sbb elena. muke elena ni same dengan someone from the past la kirenye.

barisan pelakon VAMPIRE DIARIES

pakcik stefan.

elena

Damon Salvatore iaitu abg pada pakcik stefan.

acctually, cite ni masih lagi samar2 sbb 1st episod la katakan. so, nantikan la episod seterusnye minggu dgn k. kite duk depan tv sama2.

p/s: info dari cni dan picture dari pakcik googles. kalo nak tau cite die dgn lebih lanjut, p kedai buku n cari buku 'THE VAMPIRE DIARIES' by L. J. Smith

Tuesday, June 1, 2010

in20years[dot]com

aku dah lama xberjogging ke blog teman2 lain sebenarnye. bukan disebabkan xde masa. tapi disebabkan tenet kat kpg ni lambat mcm siput. ni bile datng kl sbb kene jadi nanny jaga anak buah demam baru boleh berjoging 24jam. kantoi plak jadi nanny yng xbertanggungjawap... (^_^!)
ok, aku singgah la kejap ke blok dhamirah ni, kawan blogger aku. aku pun try la jugak wat. hihihi... kalo nak tau betul ke idak, tunggu la lagi 20 tahun ek.

ni muke aku 20 taun kalo aku ni drug addict. hihihi


ni pun muke aku 20 taun kalo aku ni drug addict. mcm nenek kebaya...


ok... ada berani nak tgk muke tua anda?? klik cni k.