Sunday, March 21, 2010

i'm a GLeek

Glee - korang penah tgk cite ni? mule2 tgk iklan kat astro aritu, aku pun xtau cite ape ni. almaklum la, aku ni x up to date sangt pasal cite2 kat astro n tv ni. student la katakan. hehehe.. koya plak kan. kononnye nak cakap yng aku rajin study la tu. oh tidak...
aku pun bukannye abis tgk Glee ni pun. cume tgk 4 episod je. tapi siyes, terus jatuh ati dgn cite ni. kalo korng suke tgk cite high school musical, mesti korang suka gak cite Glee ni. Glee ni cite pasal sekumpulan loser yng berada pada level paling bawah dalam hierarchy la. hahaha... dorng ni selalu dibuli oleh pelajar2 lain dan mereka merupakan pasukan koir yng memng hebat. lagu2 dalam cite ni memng best2.

antara barisan pelakonnye adalah:
  • Matthew Morrison sebagai Will Schuester, guru kat skolah tu n merupakan orng kuat glee club yng penah glemer satu ketika dulu.
  • Lynch sebagai Sue Sylvester, jurulatih cheerleading squad yng sangt2 dengki dgn gleek.
  • Mays sebagai Emma Pillsbury, cikgu kaunselor yng suke pada mr shue.
  • Jessalyn Gilsig sebagai Terri Schuester, bini si mr Shue.
  • Michele sebagai Rachel Berry, glee club punyer star yng memng selalu kene buli. tapi vocal memng mantap.
  • Monteith sebagai Finn Hudson, quarterback utk team rugby skolah tu. si Rachel tu suke kat Finn.
  • Amber Riley sebagai Mercedes Jones, yng selalu diva n konon2 beyonce.
  • Colfer sebagai Kurt Hummel yng sangt comel.
  • McHale sebagai Artie Abrams, pemain gitar yng berkerusi roda.
  • Ushkowitz sebagai Tina Cohen-Chang, asian american student.
  • Mark Salling sebagai Noah "Puck" Puckerman, kawan Finn dalam ragbi team yng banyk scandal.
  • Dianna Agron sebagai Quinn Fabray, awek finn yng jugak seorng cheerleader yng masuk club tu sbb takut Finn jatuh hati pada Rachel.
barisan pelakon Glee
glee is loser

peneraju utama glee club

Colfer sebagai Kurt Hummel yng sangt jambu

antara scene yng paling comel ialah masa rugby team dorng menari single lady utk menang dalam satu perlawanan. n Kurt hummel ni pun menari dgn sangt comel. =))
(gambar dari mr. google)

2 comments:

Billet-DOux said...

wah. cambest cerita.
tb brape erk? hari dan masa?
heeh.

نورازريناابوحيري said...

Star World (Astro Channel 711). hari dan masa, saya kurang pasti le. sbb aritu pun tertengok. tapi kalo dvd tu, leh cari kat kedai ek. utk season 1, 13 ep rm60 kebawah. memng best