Saturday, January 9, 2010

how to lose weight...

nak kuruskan badan macam i? (perasan la yng aku ni kurus. =P ) or nak badan macam era fazira. tanpa menggeluarkan sesen pun n tanpa diet yng menyakitkan? disini saya ada sedikit petua dan tips2 yng berguna utk para pembaca2 sekalian. tak perlu mengeluarkan belanja yng mahal. yang anda perlukn hanyalah:
  1. Pencakar rumput
  2. Penyodok sampah. lebih efficient kalo ada kereta sorong
  3. Sampah atau rumput2 yang baru lepas dimesin oleh pakcik tukang potong rumput
  4. kertas surat khabar lama
  5. dan mancis
cara2 nye ialah, anda perlulah menggerakkan atau mengajak semua ahli rumah atau penghuni kediaman anda utk sama2 membakar kalori yang semakin menjadi lemak tepu di badan anda. anda cube sedaya upaya utk menarik segala sampah dan rumput2 mengunakan pencakar rumput dan kumpulkan menjadi kelompok2 sampah. sampah2 yang telah dikumpulkan itu harusla diangkat menggunakan penyodok sampah atau pun kerata sorong. rumput2 kering dan sampah2 yng telah di angkat di kumpulkan kemudian dibakar (mencemarkan alam sekitar.) utk lebih menghayati lagi saat2 indah membakar sampah, anda juga boleh memanggang ikan, ayam, dan marshmallow diatas api tersabut. selamat mencuba wahai kaum wanita.

p/s: i lose 2kg for doing that yesterday. fuh.... getting slimmer now. wink wink... =P


mencuri tulang waktu housemate yng lain bertungkus lumut. that y, i'm the bigest among them. argh......

kenape tiap kali nak snap kene buat aksi yang sama?

sara sapu rumput dgn penyapu rumah??? can she???

dah macam dalam filem hindustan da. kalo nak bergaduh bawak baldi n kayu. =))

sangat bertenaga menarik rumput kering. maybe she lose 5kg for that day..

6 comments:

PinQib said...

wooo.
dalam usaha nk kurus ni...
tp kt sini xda smua alatan tuh..

نورازريناابوحيري said...

hahaha... g mop lantai la. xpun cuci baju jiran2. sure basah baju kena peluh.

PinQib said...

boleh x kamu buat pop-up comments??
susah gila nk komen kamu maacm ni, lebih2 lg taim tenet low.. tQ

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

PERADUAN TAHUN BARU 2010
http://myadha.blogspot.com

نورازريناابوحيري said...

PinQib, saya budak baru blajar. pop-up comment nk buat mcmaner? aritu dah buat. bile tukar tamplate, die ilang plak. ngeeee...

Anonymous said...

Thankfulness to my father who informed me about this blog, this web site is really remarkable.
Also visit my blog Fat Loss Factor Review