Thursday, January 21, 2010

bermesra di Mesra Mall

adakah entry ini terlalu panas? tidak2... bukan itu yng aku maksudkan. hanye nak bgtau yng aku pergi berlibur disana. berlibur? ermmm... boleh la. kat dungun ni, kire tu la satu2nye pasaraya yng agak best sikit dari yng lain2. eh... bukan di dungun tapi terengganu. mesra mall ni baru je bukak kat cni. masa aku keje kat paka, dungun before smbung blaja bachelor, mesra mall ni masih la dlm pembinaan.
mcm2 isu la sepanjang kami menanti ianya dibuka. erm.. aku ke ctu pun baru 3 kali. hihihi. 1st time dgn family, 2nd time nak cari kasut raya CR kat ctu (tp kecewa sbb xde yng aku nak. hampeh.... lagi kecewa bile balik kampung akak dayang tayang kasut primavera die. arghhhh.... akhirnya aku beraya dgn selipar saje. hihihi) dan kali ketiga ialah, tadi. masa 1st time aku pegi, xbanyak bukak lagi kedai2 yng ada kat ctu. poster gaint dah tampal kat ctu. wah.... gaint nak bukak la. senang la nk beli barng dapur. (masa tu awal taun lepas.) kali kedua pergi, bowling dah buka. tapi xpegi main pun sbb bukan niat nak main bowling. tapi sbb nak cari kasut CR yang mengecewakan itu. tetapi, gaint masih lagi belum bukak. (puasa taun lepas.) n tadi pegi, gaint masih xbukak2 tapi dah ganti dgn TMC. ish.... no komen. dan yang pasti, panggung wayang yang dinantikan belum jugak dibuka. nampaknye 4taun aku didungun ni nak merasa tgk wayang kat terengganu xtercapai. huhuhu....
tapi bukan itu yng aku nak cerita kat cni. aku rasa sgt2 tidak puas ati dgn layanan dan khidmat TMC. erm... 1st, kami beli lemon tea yng harganye cume 75sen. dan tetiba air tu tumpah ke tangan dan melelh kat cawan tu. bile kami mintak kat orng tu tuala utk lap tangan dia kata xpayah lap. ish.... geram plak kat makcik tu.
tu xpe lagi. yng sngt2 aku hangin 1 badan is bile aku terlalu excited nak beli air susu segar gooday and garlic butter spread yng memng murah gile tu. bayangkan la garlic butter spread tu cume rm7. dah la beli 1percume 1. tanpa aku sedar, aku main capai je barng2 tu. nasib baik kawan aku, emieza tegur. "in, ko cube cek bile expired date die". gile ko..... awal bulan ni. kire dah expired la barng2 tu. patut la murah gile. sangat marah....... walaupun aku xbeli lagi, tapi aku sngt marah dn rasa tertipu dgn TMC. mcm ni ke cara nak meniaga. uhuhuhu.... bile aku cek2, 1rak product tenusu tu, semuanye expired bulan 1 2010. huh..... sangat marah.....
tapi apa pun, banyak jugak yang aku beli kat ctu. hihihi... so guys, kalo nak beli barng tu, cek dulu k. jgn ingt kat supermarket yang baru bukak tu barng2 die semua baru. n jagn plak pk kedai2 buruk kat tepi jalan tu yang hampir nak roboh tu, barng2 die semua lapuk. =))

gmbar ni saje je letak. ngeee...

big apple.. xmampu nak pilih yng mana satu, last2 beli je dua2. hahahaha...

tempat simpan kertas2 n note2 lecture. beli kat TMC. cute la corak polka dot ni.

box ni kecik je. saje2 je beli sbb murah. hehehe... last2 gune wat simpan komic. =))

botol air "GO GREEN ", siap ada calendar kat botol tu. hihihi... suka ngt2. dgn drawing book. =))

hanger n towel. pun beli kat TMC.

botol2 kecik ni aku beli wat nak simpan bawang, lada, garam n mcm2 lagi barng2 dapur. masak utk sorng tapi bekas gile besar. hihihi... 78sen 1bekas.

utk kesegaran bilik dan jamban. ngeeee.... =P

barang dapur. hehehe... xsabar nak breakfast

baby carrot n potatos.... =))

4 comments:

fiD said...

perh! teringin ni nak big apple,,, hmmm

ct sarah said...

uikss..byknye shopping...

Mr ProPiTo said...

wah..macam2 ada..hehe

نورازريناابوحيري said...

hahaha... almaklumla dah lama xkuar umah. =))