Monday, August 3, 2009

influenza A

aku wif mr mcD

me and mine


me, 5ruz, yazi and mr mcD


My baju orange sorbet = rm20


my applemint jeans = rm24


my eastware blouse = rm40


my eastware blouse = rm40

my CA beg = rm59

my Paris Hilton face

aidid kene flu. tapi bukan h1n1

H1N1 aka influenza A, nama yang sangat comel. tapi sangat2 merbahaya. setakat ni dah 6 orng yang meninggal kat malaysia ni. n kes pun semakin meningkat. uitm terpaksa kosongkan kampus sbb ramai yang di jangkiti virus ni. dapat la aku cuti seminggu.

aku balik kl. g umah akak jat yang baru je kawen bulan 6 aritu. kene plak duit jpa baru masuk n time ni plak tgh mega sale. ekekeke. syok gile aku bershopping2an. hehehehe.

1st thing yng aku beli is external hard disk. 250giga = rm189. kire ok la kan? pastu aku p amik broadband aku yng rosak aritu. g antar waranty. n kedai tu tukar broadband yng baru. hehehehe. sukanya aku....

pastu pas shoping2an kat plaza alam sentral, aku g plak jusco bukit raja. ada sale lagi. hehehe. aku pun sambarla handbeg CA. harga asal rm115 then ada less dapat la rm 59. hehehhe.. suka gile aku. pastu pas solat maghrib, aku, akak jat, abg niza n dia g tgk wayang. cite transfomers 2. hehehe... dah dua kali aku tgk cite ni dgn dia. tapi still xjemu gak.

pastu esoknya mama datang. mama kene g cek up kat hospital putrajaya. kene xray. kebetulan plak mama kene kayap aka herpes. mama kata sakit sgt. sian mama.

seminggu aku kat umah akak jat, hari2 aku keluar. 2nd item yng aku beli is dress warna hijau n blouse warna pink kat eastwear. rm 40 each. aku rasa baju tu cantik sgt. hehehehe.

then, ada plak sale kat jucso taman equine. sale utk j card member. aku beli lagi jeans applemint dari rm 100 dapat rm24 je. murah2. n aku beli tshirt orange sorbet dari rm 49 dapat rm 20. hehehe... n skang ni, aku tgh sengkek. ekekeke....

ari sabtu, mean ari last aku cuti. 5ruz datang dari jb. kitorng ramai2 main ais skating kat sunway piramid. masuk rm18 plus glove rm8. sib baik aku bawak stokin n glove sendri, so jimat la skit.dah lama gile aku xmain, so masa 1st nak slide tu, rasa berdebar2 je. hehehe. pas satu round, aku dah bleh laju da. hehehe.. akak jat n abg niza yng 1st time main, kene pusing 2/3 round dulu baru dia dapat jalan skit2. hehehe.

5ruz n yazi pun 1st time main. banyak kali jatuh. eekekeke... macam nangka busuk. hahahahha... sahak pun datang gak. tapi dia xmain. aidid, akak dayang n abg mie pun datang gak. tapi xmain la. dorng tgk je dari atas. jadi photographer. hehehehe....

malam tu nak balik dungun, jem teruk kat area pusat sains negara. pasal perhimpunan ISA rasanya. aku stuck kat ctu lebih kurang 1jam. sampai2 je hentian putra, bas aku dah lepas plak. trpaksa naik bas persiaran. dah la mahal.

sampai je kat exit jabor, dia salah masuk lorong. dia p masuk jalan to AMBS (al-muktafi billah shah). sepatutnya dia p masuk kemaman, dungun, kuala terengganu. aku dah cuak da. aku tanya driver tu, "ni x g dungun ke?" tapi driver tu diam je. rupanya india yng xpaham bahasa melayu. cit..... geramnye aku.

pastu ada lagi sorng india kat sebelah ni. dia tanya aku nak p mana n then dia translate bahasa tamil kat driver ni. terpaksa la dia u turn balik. tapi nasib baik ada uncle ni tau jalan tu. dia kata leh lalu jalan mak lagam.

jalan mak lagam tu memng scary gile. gelap n jalan xbertar. bayangkan bas yang gemuk tu jalan kat jalan yng sempit, tak bertar, gelap n berliku2. scary gile. aku xdpt tidor. n akhirnya aku sampai kat dungun jam 5pg.

smapai2 umah je aku terus tdo n tak sedar smpai kol 11. hehehehe....... terponteng class tanpa tak sengaja. hahahahaha

3 comments:

luv5ruz495 said...

woo..aku terjatuh tau..eleh..bajet teror sgt la tu..ko pon jth jgk dgn aku..sme2 la nangka busuk...hahaha...

luv5ruz495 said...

banyak btol ko shopping

نورازريناابوحيري said...

hahaha... amacam? ada berani x maon lagi?