Wednesday, December 23, 2015

Full review Midea Vacuum Cleaner MVC-SC861R (Purple)

Ok... haritu.. bukan haritu... tp dah lama da...
Vacuum cleaner yg husband beli masa bujang dulu dah pun tamat riwayatnya.. vakum tu besar, berat tp mmng mantap. Masa aku mengandungkan nayla, mmng haram la aku nak memvacuum sbb berat sgt2.. xkose..
So, bila dah rosak tu, niat nak beli vakum. Hari berganti hari.. bulan berganti bulan akhirnya beli jugak la kat lazada ni...
Midea Vacuum Cleaner MVC-SC861R (Purple) rm98, postage rm7.
Estimate date delivery adalah 17-22 dec. Dan vakum smpai kat rumah aku pada 19dec.
Kebetulan hari sabtu, so mak terus testing la.. sedut segala debu2 yg dah lama simpan tu... hahaha
1) Handling mmng best sbb ringan dan kecil. Mcm pegang penyapu bak hang..
2) Sedutan pun bagus. Dapat sedut rambut, habuk dan simen2 dari dinding yg pecah.. hahahaha...
3) Review kat lazada kata bunyi kuat. Pada aku ok sgt2 sbb aku penah jumpa yg lagi bising. N pada aku, bunyi dia xbising la.. sbb tak bingit.. tau kan beza antara nyaring dan kuat.. so, dua2 ciri ni xde. Hahaha
4) kesukaran nak vacuum bawah kerusi, meja dan almari sbb dust collector dia kat bahagian bawah. Nak masuk celah2 mesto tersangkut kat dust collector. So kene la sapu skit2.
5) Wire panjang..
6) cepat panas.. dalam 10 minit vacuum nanti dust collector tu panas. Tp aku layan jugak. Ok je setakat ni. Hahahaha. Rasanya boleh matikan kejap. Bg dia rest n sejuk baru smbung balik.
7) Senang klo nk guna utk vakum dalam kereta jugak sbb dia kecik je. Boleh cabut batang dia.
8) aksesori dia xbanyak pun. Ada yg untuk lantai dan utk celah2. Yg untuk carpet (ada berus) tu xde.. huhuhu..
Ok.. tu je kot takat ni..

Tuesday, December 22, 2015

Iman turns 3!!

Happy birthday manja bubu...
Bubu sayang iman sgt.. ayah syg iman sgt.. nayla syg iman sgt...
Jadi ank yg baik, yg sihat, yg bijak... semoga semua kebaikan yg ada milik kamu sayang...
Bubu hadiahkan iman toy robot, buatkn iman kek poli n hujung minggu ni kite g zoo melaka ye...
Love you syg bubu..

Monday, December 7, 2015

Mini reunion and weeding maisarah

Cantik kan...
Semua cantik2..
Rindu kamu.. kamu.. kamu.. kamu dan kamu semua... hahaha
Tahniah maisarah.. kawen jugak kamu.. hehehe... semoga bahagia hingga akhir nyawa. InsyaAllah

KTM komuter rawang yg selalu offline

Bukan sekali dua kot.. selalu..

Harga kasi cekik darah. Tp system zaman kuno..

Nak duit org tp servis mcm cipan..
Mmng aku ni banyak duit.. banyak masa nak bazir nak beratur panjang beli tiket murah ko tu..

Terima kasih..

Wednesday, December 2, 2015

Ktm oh ktm - tips nak jimat tambang komuter

Sape pernah naik komuter yg tak pernah delay... sy xpernah..

Pastu berangan nak naikkan tambang.. caj gile2.

Sakitnya tuh disini okay...

Sape2 yg mmng g keje naik komuter, meh nak share skit..

Sempena tambang naik ni kan, ce try download jadual tambang baru komuter kat website ktm.

Sbb kalo anda bijak, anda boleh jimat skit duit tambang bile guna touch n go. Sbb dr rawang - kl sentral kalo cash rm5.10 tp kalo cashless cuma rm4.40

Ni jadual utk TnG

Ni jadual cash..

Tp kalo duduk rawang tu, pastikan TnG sentiasa penuh sbb topup TnG ktm rawang sentiasa offline.. (servis hampeh pun ada hati nak naik harga)