Thursday, May 7, 2015

Tone excel

Aku mmng pengguna setia celcom.. sejak dari abis diploma, terus pakai plan celcom. Plan 1 plus 3 masatu.. masa tu masih blum kawen lg.. fasa bercinta.. so mmng hari2 bergayut berjam-jam...

Lagi plak aku mmng jenis telefon mama hari2.. so, aku, suami dan mama.. cukup la 3.. call free.. msg free... masatu mana ada whatapps semua ni..

Mmng puas hati.. benti keje, smbung belajar kat uitm. Masih mampu pakai postpaid celcom.. puas hati sbb line kat kampung mantop.. lain2 telco, mmng xdapat kat kampung.. so mmng setia pakai celcom...

Baru2 ni.. kawan suami dok promote kat dia pasal tone excel ni.. prepaid that paids.. maksudnya, topup je, dapat duit.. ada org nak subscribe je, dapat duit.. ringkas kata boleh dapat duit.. kawan tu pun tunjuk la akaun maybank dia.. tone excel bayar dia 1k tiap bulan dan sentiasa bertambah...

Kawan tu cakap... pakai celcom pun, ko bukan selalu tepon bini kan.. tak kan nak gayut lama2 dgn bini.. boleh jumpa hari2 pun..

Suami pun minat... aku ok je la.. lgpun bukan aku yg bayar bill... hahaha...

Nak jadikan cerita, 1sim card tone excel tu rm90. Pastu sbb kan nak pakai no yg sama, kene pecah plan celcom. Tak boleh pakai 1 plus 5 tu.. so, 2 nombor kene pecah plan. Kene rm30.. bila on simcard baru, subcribe data plan.. hehehe..

Nak dijadikan cerita lagi... tetiba rasa tak puas ati plak.. sbb nak beli data plan, kene register by sms.. kene caj sms..

Nak call suami dgn mama, kene caj... celcom dulu tak yah pun..

Nak pakai data plan, kene jimat2 sbb dia kire by penggunaan.. klo beli yg 1gb, mean kene pakai 1gb. Kalo dalam tempoh langganan tu terlebih pakai, maka kene la caj... hahaha... celcom dulu xde.. dia cume kurangkan speed je..

Sbbkan kami.. (suami, aku dan mama) adalah jenis org yg suka call sesama sendiri... jenis suka berFB dan berGOOGLE (aku la tu).. maka... mmng tak jimat sgt2.. rm 70 topup boleh habis dalam masa seminggu lebih je.. hahaha...

Klo target nak berbusiness... cari2 org smbil dapat komisyen... yes.. mmng berbaloi.. tp kalo jenis laki pegi keje, sikit2 tepon dah makan? dah solat? Kat mana? Sehari 10 kali telefon... mmng sgt2 tak jimat..

Plus... kat kmpung haritu try on data plan, hntar whatapps kat suami tak lepas2.. klo pakai celcom dulu siap boleh share internet pakai kat laptop lagi...

Sbb suami rasa bengang..  maka dalam tempoh 2minggu pakai, terus tukar plan.. skng cuba2 pakai redone.. katanya jimat sbb call sesama redone adalah percuma..

Kite tgk ye nanti mcmaner... ni tgh tunggu no tone excel ni terminate dan on no redone..

P/s: ni pendapat peribadi saya ye.. sbagai pengguna tone excel selama 2 minggu yg mana penggunaan telepon bergayut lama2 setiap hari...
Mmng kalo laki keluar g keje.. hati rasa tak tenang.. sejam sekali mestu call. Nasib baik laki tak bosan.. makin suka adalah... hehehe...

P/s lagi: konon komisyen topup dan subscribe masuk bulan2.. tp hampeh xdapat pun.. cek online kat akaun tone excel ada la rm70 lebih.. tp dah masuk bulan baru, xde pun bank in dalam bank. Hahaha.. kene tipu...

No comments: