Wednesday, February 11, 2015

3rd checkup di azzahrah @38w3d

Alhamdulillah.. adik baby sihat2 sahaja. Air ketuban cukup. Heart beat ok.

Next appoinment is 23 hb iaitu sehari selepas due date. Doc bg masa 1 minggu utk overdue kalo 23hb tu condition (air ketuban dan etc) semua normal. Klo x, 23hb tu siap2 la kene induce..

Harap2 la tak smpai overdue dan tak kena induce. Takut.. hahaha...

Anyway, bff sekolah menengah, milah, dah pun selamat bersalin czer anak ke 3. Walaupun bersalin awal, 32minggu, harap dia sihat dan kuat. Baby pun masih kene tahan dalam tabung sbb underweight. Sian sgt rasanya..

Dr anak pertama (24 minggu; meninggal), anak kedua (34 minggu; 2tahun stgh) dan yg ketiga (32 minggu) semua czer dan baby pramatang. Besar betul dugaan dia..
Milah, semoga tabah dan kuat hadapi ujian Allah.. bersabar la... insyaAllah, Allah itu Maha Mendengar...

P/s: bil cek up kali ni kene rm106. Makin murah plak.. hahaha... Alhamdulillah..

No comments: