Sunday, January 4, 2015

Siri menambah selera anak... part 2...

Tajuk tak tahan... hahaha...
Haritu dah cite pasal sibijak yg xmo makan. Badan da cikeding sgt. Nk dukung tu terasa tulang2 dia... huhuhu... sedey kot...
Pas bg mkn ubat cacing, selera mkn sibijak still sama je. Sesuap dua nasi terus xmo. Biskut, roti, cekodok, mee, pasta segala2 jenis mkanan la dia xmo.. klo nak pun dia mkn sesuap je. Pastu lari jauh2..
Naik pening ibu mengandung ni... dah la tak larat nk masak.
Then google2 la lg petua tambah selera anak. Antaranya adalah mandikn anak dgn daun kuchai ataupun daun kadok.
Sbb daun kucai senang nk jumpa, jd pakai daun ni je la.
3 hari berturut2 mndikan si bijak. Bau mmng xbest la.. tp ku gagahi jugak...
Perubahan si bijak, dia nk jugak la mkn lunch atau dinner shj. Sama ada 1 senduk kecik nasi dgn ayam atau 1 kpg roti. Dah kire bnyk la tu dari sblum2 ni...
Tp cume bertahan seminggu je kot.. adoi la...
So... ibu dah xtau nk buat mcmaner lg... huhuhu...

Ni masa tgh debab gebu gebas... nenek selalu panggil sibijak ayam daging....

Ayam daging da jd ayam pencen. Kurus keding... pipi dah tak mcm pipi ibu... huhuhu

No comments: