Saturday, January 24, 2015

Repair kereta...

Akibat dr accident kat tesco jitra haritu...
Survey repair kete area jitra.. apek kedai tu mau 1k++... part ori proton. Siap cat dan ketuk..
Macam mahal je kata sepupu. Dia suh bawak balik KL sbb bnyk lg kedai boleh survey area KL. Siap share workshop yg dia penah buat dulu.
So... perjalanan dr jitra ke KL sgtla berhati2 takut bumper jatuh. Hahahaha...
Survey area rawang plak, ada yg mau 1.2k++ dan paling murah 700++. ++ tu anggaran je la maksud dia. Tp yg 700++ tu tak termasuk part lg. Bile kire2 balik pun 700 tu mau dapat 1k jugak klo tambah part..
Last2 contact kedai yg sepupu share tu. Tunjuk gmbar kata dalam 600 je siap ketuk, cat dan part ori proton.
Rasa mcm tak caya plak boleh bg harga tu.. so suami ajak g tgk kedai tu dulu. Jumpa tokey kedai.. dia cakap 600 je.. klo nak cat satu bonet pun tak smpai 700 sbb bonet agak bercalar skit. Sambil2 la kan..
Then terus set date nak hantar.. 4hari patah kaki xde kereta... alhamdulillah.. lepas siap mmng puas hati la.. cantik dan berseri mcm kete baru... 
Alhamdulillah... ada hikmah disebaliknya... 

2 comments:

MUHAMMAD IQBAL OMAR said...

Assalamualaikum tuan, boleh share tempat kedai tu?

نورازريناابوحيري said...

Wsalam. Boleh try search nama bro hanif kat fb