Thursday, January 22, 2015

Iberet folic

Lg kisah mengandung si adik baby.. hahaha...
Dr cek up hari selasa haritu, nurse KK ada tulis nama suppliment yang kene beli kat farmasi. Gantikan suppliment yg 4 jenis KK selalu bg tu... 


Balik dr cek up terus singgah farmasi klinik kat area rumah ni. Suami yg turun sbb si bijak mengamuk dlm kereta. Tunjukkan la nota yg nurse KK ni bg. Farmasi tu boleh tanya suami plak ubat apa ni. Suami cakap la ubat utk org mengandung... dan dia bg yg ni....


Sampai2 rumah tak belek2 pun. Main telan je. Hahahaha... lepas dua hari makan baru sedar.. betul ke ubat ni???? Belek punya belek dia tulis situ asid folic.. bukan iberet folic. Apa beza dia? Yg iberet folic ni ada iron yg tinggi dr ubat itam KK bg tu. Pastu ada sekali vit c, vit b complex dan asid folic. Sesuai utk org mengandung yg HB rendah... dan asid folic yg salah beli tu plak mmng asid folic semata2 la... 

cakap dgn suami, terus suami ajak g farmasi lain. Jauh skit la tp farmasi ni ok skit la.. tunjuk nota nurse bg tu terus dia bg mcm dlm gmbar ni... hahahaha....

terang2 dia tulis iberet folic dan mengandungi iron dan 3 lagi tu.. nasib la... rm37 1kotak tu. Mahal skit la tp xpe la. Utk kesihatan ibu dan adik baby...


P/s: harini dah 22 hb. Ada lg 1bulan nk due... huhuhu... tp badan mmng rasa tak larat sgt2 da... rasa nk bersalin cepat2 je..  tp apa pun klo bleh xmo la induce.. biar lmbat asal bersalin normal. InsyaAllah....

2 comments:

Myee said...

wah bulan dpn ke bersalin. cepat betul masa berlalu..

نورازريناابوحيري said...

Aah.. lg bp hari je ni.. doakan ye...