Wednesday, December 3, 2014

Minyak kelapa dara

Sebelum ni mmng tak pernah dengar pun pasal minyak kelapa dara. Yg selalu aku dgr nasi kukus ayam dara la.. huhuhu...

Dulu masa si bijak baby, kaki dan kepala dia ada kerak2 dan kering. Kadang smpai berdarah. Kesian tgk. Mcm2 ubat klinik, krim farmasi dan lotion disapu. Last2 akak pengasuh tu suh beli vco jenama ALIF.

Dia kata dia sapu kat kaki si bijak. Aku tgk pun mcm ok je kaki dgn kepala si bijak. So, mencari la vco ni. Puas cari kot. Tak jumpa kedai yg jual. Last2 try google dan contact seller dia kat FB.

Alhamdulillah... si bijak sesuai pakai... suami pun pakai sbb masalah kulit kepala yg teruk.

Tp tu la... susah nak cari... kene order kat FB.

Pastu kawan opis suh try jenama CATALYST. Yg ni jenis capsul. Erm... so far makan, xde rasa apa2. Sbb kitorang pakai vco lebih pd penggunaan luaran kan... so tak boleh komen sgt..

Baru2 ni try plak vco D'Herbs terlajak laris... so far suka plak sbb bau dan rasa dia agak best skit. Baru guna seminggu.

No comments: