Tuesday, October 7, 2014

Tips bercuti di krabi

Antara tips yg boleh aku share sikit kat sini...

- plug kat krabi xsama macam kat malaysia ni. So better beli travel adapter siap2 ye. Tp kalo xnak beli pun xpe. Kat aonang banyak jual.. tapi tak sure harga berapa.

- utk yg bercuti reramai tu boleh la bawak extention cable. So xde la berebut nak charge handphone, kamera, ipad bagai...

- utk yg datang naik flight dan hanya bawak cabin bag, dinasihatkan meminimakan barangan cecair yg dibawa. Contoh mcm air, perfume, sunblock dan lotion. Nanti tak lepas bawak naik flight. Utk yg ada baby tu insyaAllah susu boleh bawak naik. So far org lain kene tahan tp aku punya beg lepas je sbb ada si bijak..

- yg ada baby kecik dan plan utk buat aktiviti pantai dan naik bot, boleh la beli siap2 life jacket sbb kat sana tak ada life jacket yg saiz baby. Utamakan keselamatan itu penting. Yg mencari life jacket utk baby boleh try cari kat kenanga wholesale tu. Tingkat 7 kedai nama evergreen kalo xsilap. Harga dalam rm35. Si bijak yg umur 1tahun lebih pakai mmng ngam2 je. Dan boleh adjust smpai aidid, 7 tahun pun boleh pakai...

Ok.. Tu je kot antara tips yang boleh di kongsi.

2 comments:

Anonymous said...

tak puas baca cite kau ni. baru nak feel, dah abis! mende tah.

maisarah comel!

نورازريناابوحيري said...

hahaha... xe bakat mengarang.. kang jadi novel pulop.. hahaha