Thursday, June 19, 2014

Tak dapat surat untuk pemeriksaan fizikal penolong penguasa penjara?

Ramai yg email, call dan sms. Hahaha.. Non stop tanya sbb tak dapat surar lagi.. 

Calon biasanya akan terima sms/email dulu dari surat sbb posmen banyak surat nak hantar. Sehari dua lagi smpai la tu biasanya. InsyaAllah.. Melainkan alamat masa kite buat permohonan tu bukan alamat terkini kita. 


Ni contoh sms yg diterima. Aku dapat sms ni. Sampai dua kali hantar kot.


Ni pulak contoh email. Suami yg dapat.

So apa kene buat lepas tu? 

G la portal spa dia www.spa.gov.my seperti di bawah. 


Kat bahagian bawah portal, klik pada Senarai penjadualan Peperiksaan Fizikal / Pacaindera dan Kecergasan. Seperti gmbar dibawah. Jika online guna phone (mobile version) tak dapat cek sbb sistem tak update. 


Klik pada Penolong Penguasa Penjara Gred KX 27 seperti dlm gambar.


Masukkan no kad pengenalan seperti dlm gmbar dibawah.


Maklumat perperiksaan anda akan diaparka . Boleh la print page ni utk dibawa masa perperiksaan jika surat tak sampai2. 


Sementara menunggu hari perperiksaan, jgn lupa berlatih lari 2.4km ye...

Gud luck!!!

1 comment:

Nurul Atika said...

ika pun dapat..

http://ikachenta.blogspot.com/2014/06/pemeriksaan-fizikal-dan-kecergasan.html