Thursday, June 19, 2014

Pengalaman Pemeriksaan Fizikal Penolong Penguasa Penjara

Seperti yang diceritakan oleh suami... hahahaha

Pagi-pagi smpai terus register..
Buat pemeriksaan fizikal iaitu cek dada, tinggi, berat, bmi semua tu la..
buat pemeriksaan mata. sapa-sapa yang rabun teruk memang terus gagal la...
dia periksa juga kot dulu penah patah kaki, tangan.. gigi palsu pun cek juga..

lepas pemeriksaan fizikal baru dia buat ujian-ujian seperti bangun tubi, lari 4x10m, lompat jauh dan lari 2.4km.

yg ni memng bergantung pada masing-masing punya kecerdasan dan ketabahan mental. mcm suami haritu, dia kene lari 2.4km waktu tengah hari. matahari dh atas kepala... memang mental jugak la... alhamdulillah lepas...

lepas semua ujian ni, terus di adakan ujian bertulis. ni intake tahun lepas la. tahun ni punya intake tak de pun tulis ada ujian bertulis jika lulus ujian fizikal...

jadi calon-calon semua, semoga berjaya... semoga jumpa di PENJARA :p

11 comments:

KJ Ramly said...

knp thn ni xda ujian bertulis ye?yang lari 2.4 km tu kalo lebih dr 14 minit mcmna?

Anonymous said...

tinggi kat portal dia nak 157m min bgi llki btlka?

mary yien said...

Sye dpt gak..tp tkt x lpas bgun tubi..risau gak..any tips??

mary yien said...

Sy pn dpt gak..tp tkt x lpas sit up tu..any tips???

Anonymous said...

Salam nak tanya..g temuduga pakai pakain sukan ke ... Mata di check mcm mane .. Klau pakai gigi palsu kompem xdpt ke?

Anonymous said...

Pakai gigi palsu sebatang..gagal x...temuduga pakai.ape

نورازريناابوحيري said...

KJ Ramly: tak pasti kenapa xde ujian bertulis. tahun lepas dia buat dua hari berturut. min lelaki 157m betul la tu.

mary yien: berlatih la dari sekarang. gud luck

Anonymous: ye. boleh siap-siap pakai baju sukan. nnti kelam kabut nak test. pemeriksa nak cepat sbb ramai calon. mata cek manual. berdiri pd satu jarak yg ditetapkan dan baca huruf yg ditunjuk. klo gigi palsu tu cover-cover je la. dia tak cek pun. nak gelak/cakap tu cover skit ye.

Anonymous said...

Sit up 2 min dpt brp

Nurul Atika said...

singgah sini.. :)

http://ikachenta.blogspot.com/2014/06/pemeriksaan-fizikal-dan-kecergasan.html

Anonymous said...

saya kena 26 jun. takut x lepas larian dan lompat jauh berdiri..

Arien Ellisa said...

sy pon dpat 26/6 di kajang..harap2 sume lepas,,,=)