Wednesday, June 18, 2014

Pemeriksaan fizikal penolong penguasa penjara gred kx27

Ok... Kali ni suami isteri dapat panggilan utk pemeriksaan fizikal penjara. Tapi suami kena hari ahad. Aku pulak kena khamis.


Tahun lepas suami dapat juga panggilan ni. Sampai stage temuduga.. Tapi malangnya tak dapat. 

Tahun ni xtau la.. 

Best jugak kalau suami isteri ni sama-sama dapat. Boleh bekursus sama-sama. Dating dalam penjara.. Hahahaha... Tapi kesian dekat si bijak... 


47 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum, taniah, saya nak tanya, nak check status temuduga bila kat mana ye ? sebab saya dapat juga, puas cari kat portal . tapi xde pun.

نورازريناابوحيري said...

Hi.. tahniah utk awak juga. awk bukak portal spa, pergi kat bahagian bawah ada penjadualan ujian pemeriksaan fizikal dan sebagainya. klik kat situ nanti disuruh masukkan no ic.

NurAin Airin said...

Salam..sy pun dapat jugak..tp surat belom sampai..good luck yer~

Anonymous said...

Thank you . :) found it . Semoga awak dan husband berjaya.

Miza Razalli said...

sy dapat gak.. tapi saya ni rabun.. cmne eh? n nanti terus pergi dgn pakaian sukan ke?sy kol no yg tertera utk pertnyaan tpi xdpt pon..

نورازريناابوحيري said...

NurAin Airin: kalau surat tak sampai lagi boleh refer entry ni: http://aneerzarn.blogspot.com/2014/06/tak-dapat-surat-untuk-pemeriksaan.html

Miza Razalli: teruk ke rabun? kalo nak try pegi je. sbb kadang-kadang pemeriksa baik hati. hihihi... siap-siap pakai pakaian sukan lagi bagus. sbb nak tukar-tukar baju nanti takut tak de tempat..

Anonymous said...

thanks jgk yaa..for the info..=) good luck utk semua..=)

Anonymous said...

Salam. .sy dpt jgk . .kna pg hari kamis tp bmi lebih. .hmm

Anonymous said...

Salam. .saya dapat jgk tp bmi lebih. .hmm

Anonymous said...

Aah , saya pun try call no. yg tertera, tapi no one pick up. Confuse sekejap, nk terus pakai pakaian sukan or formal dulu, sbb dulu, saya ad interview polis, ada yang pakai pakaian sukan terus dari rumah, sarjan kat situ marah. dia kata suppose pakai pakaian formal then br change to sport punye baju, hmm.

Anonymous said...

gud luck..hrp kt dpt tmudga nt.

julina alias said...

Jom share no tepon...sbb kita dah ada group...

julina alias said...

Jom la sertai group kami.....semua nak interview pp pnjara ni....contact sya kat no 0162684403

stripe polong said...

perlu bawa sijil2 tak..mcm resume ke?????

stripe polong said...

perlu bawa resume tak or sijil2 yg berkaitan ke?????

stripe polong said...

perlu bwak sijil2 berkaitan tak..or resume ke???

syaza izzati said...

Salam, hai.. Saya dapat juga Ahad ni. Tapi tak tau nak pergi atau tidak sebab berat kurang dan inci pon cukup2 je. Risau datang kena halau balik. :(

Adam Tamizi said...

Salam sya dpt tp nk tny pumping mmg nk 30 dlm msa 2 minit ke?

Anonymous said...

sy dapat gak tapi berat sy 93kg

Aziemah Arif said...

Salam. Sy nk tnya. Pakai baju sukan tu ade syarat2 x? Contohnye hanya memakai baju berwarna putih?

Amirul Fahmi said...

Sy pun dpt gak hari selasa ni. Nk tnye ni. Klau lepas ujian fizikal sume temuduga hari yg sme gak ke atau esoknya? Pstu sijil2 kene bwak gak ke? Klau lari 2.4 km lbih 14 mnit memg kene reject trus ke? Risau yg kt lari tu je. Tq :)

Anonymous said...

Salam. Sy pun dpt kt penjara kluang...

Anonymous said...

Ujian fizikal je kn....ujian betulis x der....

Anonymous said...

U perg pakai bju kurungke ?

Anonymous said...

salam...saya pun dapat jugak..tp bmi terlebih..bimbang jgk ni..lepas pas check fizikal direct interview ke pada hr yg sama?

opitproyoung said...

Saya dapat 24hb.....tapi sijil2 nak kena bawak kew.....lepas tu sijil2 nak kena fotostat kew sb sy tak sempat balik nak ambil sijil....

opitproyoung said...

Sy dapat gak 24hb tp nak kena ke bawa salinan sijil2....

نورازريناابوحيري said...

Anonymous: kalau BMI terlebih biasanya dia tak bagi lepas. tp xtau la. boleh try luck je.

Anonymous: terus pakai pakaian sukan. sbb tak de interview pun.

julina alias: gud luck.. sy tak pegi kot. sbb positif preggy. hihihi :P

stripe polong: tak perlu bawa sijil.

syaza izzati: selalu kalo fizikal ni susah sikit nak kawtim

Adam Tamizi: ye. kene berlatih la dr sekarng.

Aziemah Arif: tak kisah baju kaler-kaler pun ok. tp jgn la over sgt kan.. hihihihi..

Amirul Fahmi: interview maybe dia panggil kemudian. tarikh akan diberitahu. sijil tak perlu bawak. gud luck lari 2.4km...

Anonymous: ye... ujian fizikal (berat, tinggi, bmi), pacindera (mata) dn kecergasan (bangun tubi, lari, etc). ujian bertulis tak de

Anonymous: sy tak pergi. tp kene pakai baju sukan ye

Anonymous: bmi selalu susah nak kawtim. tak de interview ye

opitproyoung: sijil tak perlu bawak. bawak surat panggilan je

Anonymous said...

Hai..sy pon dpt jugk 26hb ni di pnjara kjang..ada sesape dpt sme tarikh dgn sy??

masturah mj said...

baru je siang tadi jalani latihan fizikan dan pancaindera....tapi x de rezeki..sbb rabun,BMI ok,sume ok..(siap smgt nak lari 2.4km tu,hehe)..frust jgkla...kawan2 yg baru knal pon..siap bgi smgt lgi...Tuan inspektor tu bagi saya cuba utk 2 kali utk test mata..tapi x pela...walaupun rasa sikit ralat..atleast ade pengalaman..kpd yg berjaya TAHNIAH!!..=)..

Anonymous said...

Nak tanya kawan kiter dpt jugak g fizikal test kat penjara kajang 24hb, tapi dier risau... lari 2.4 km kena bape round padang & tekan tubi tue pumping kan yg kena wat 30x... minta tolong yg dah pg tolong share kan pengalaman & share tips...tq

Nurul Atika said...

salam, sy pegi semalam, alhamdulillah lepas..
sape2 nk tnye, bole je..

Nurul Atika said...

salam,

sy pegi gak smlm..

http://ikachenta.blogspot.com/2014/06/pemeriksaan-fizikal-dan-kecergasan.html

Anonymous said...

Alhamdullah.. selesai ujian fizikal 22hb ... tunggu ujian assgmnt melalui online pada 1julai 2014

Anonymous said...

Memang menguji tahap fizikal larian 2.4km tu.. nak pitam ada.. nak giveup pun ada.. alhdllah berbekal smgat .. lepas juga akhirnya.. dapat 11.25minute jak.. siapa lebih dari minute yg disyaratkan terus gagal.. smpai kawaan satu group menangis ..

zack hannif said...

gud luck pada anda semua.. saya x dpt g arini 24/06/2014.. isteri x sihat... maklumlaaa.. org ngandung.. rezeki lain yg dpt.. gud luck yer..

KASMIR AMIR said...

ujian assgmnt tu mcm mn?sy da lpas ujian fizikal dan prlu ke mllui tmu duga?

JAJA said...

sy pergi ujian kecergasan kt Maktab Penjara Kajang td (24/6), Alhamdulillah sukses.
Tgh cr2 info utk Exam online SPA pd 1/7/2014 pula

Anonymous said...

Sy esk kena pegi..yg bgn tubi tu sit up ke pumping..huhu..kompius jap..hehe..bmi pon trlebih gak ni...tp nk pegi je try...amik pengalaman..

Anonymous said...

ada pape info x pasal exam online tu? soalan ape yg kuar biase nye? kalo ade sape2 yg sebelum ni amik exam bertulis blh la share soalan ape yg di tanya..tq

Anonymous said...

sma la kta..esk kt pnjra kjg..gud luck..all the best..:-)

Mohamad Eka Nassiha Mesnin said...

salam.. Hai.. Nk tnya nie.. Exam on9 spa nie bila ea?.. Pegawai ckp 1 july.. tpi kne tunggu mcj dri spa dulu.. tnggu2 x ada pon.. hahha.. takot trlepas jerk nie.. hehe.. Ha.. Ada ap2 tak info n soalan dye mcm mne.. hehe

Anonymous said...

ujian kecerdasa sa lepas tp tungu 1/7/2014 exam online, x pulak ...mcm na tu ya.... korg uda exam online ke?

Anonymous said...

ujian kecergasan aku lepas juga. exam online x pulak... korg uda exam online ke? kata 1/7/2014 tp x pun....

Firdaus Ayob said...

Add skali 0123017343-pdos

zakiah othman said...

good luck semua

edzarul gazali said...

nak tanye laa..kalau dah g temuduga,, sure ke boleh dpt? sebb time g temuduga haritu pon dah tergagap gagap..huhu