Wednesday, September 25, 2013

Whiskas junior

Dapat sample percuma lg. kali ni utk si oyen kawan baik si bijak. Hahaha... Walaupun oyen da xbaby cat (below1year) tp tak pe la.. 
Hope oyen suka :) 

Monday, September 23, 2013

PruBSN Takaful

Ingat tak kisah kami anak beranak demam virus.... 3hari terbaring di rumah dan 2 hari aku dan iman jd nomad sbb suami kene warded di Columbia Asia Puchong...

Rasanya baru 2minggu lepas... dan harini dah dapat payment utk alaun duduk wad...
bestkan.. duduk wad pun dapat duit. makan, minum sedap. siap ada chef amik order nak makan apa. layanan nurse pun tiptop..

untung la ada PruBSN Takaful... 
nak info lebih lanjut, boleh call agent terbaik PruBSN Takaful merangkap kakak kecintaan ku...

NUR IZZATY ABU HAIRI
0196678283


Wednesday, September 18, 2013

Rezeki

Aku dpt offer dr en suami utk berenti keje dan besarkan anak sendiri. Memandangkan si bijak pun da besar, pengasuh da nk berenti dan production susu makin merundum hari demi hari.... So... Adalah ini yg terbaik? Adakah aku merisikokan masa depan sendiri?? Masa depan aku adalah suami dan anak2... Adakah ini yg terbaik?? Entahlah... Aku ada lebih kurang 2 minggu utk berfikir secara logik... InsyaAllah... Apa pun keputusannya, itu lah yg terbaik utk aku, suami, anak2 dan agama ku.... Amin..

Tuesday, September 17, 2013

Hidup biar bermoral

Tgk gambar kat bawah ni....

siapa yang masuk kotak sapa?? sapa yang patut betulkan kereta?? siapa?? 


kes terjadi ahad lepas kat Bangi.. adoila pakcik.. kalau ye pun nak cepat, jgn la parking senget.. siap masuk kotak parking orang pastu nak suh org betulkan parking sbb anak ko yg besar tu xbleh kluar. siapa suh pakcik parking senget... 
pastu jgn la suruh orng yg berjalan lurus pun jalan senget sbb pakcik jalan senget dulu.. 

p/s: rasanya pakcik ni tak tengok iklan dalam tv tu... hai la pakcik....

Monday, September 9, 2013

Penangan viral fever


Apa itu viral fever atau demam virus dlm bahasa melayu. Demam virus ni demam yg disebabkn oleh virus bukan bakteria. Sakit dia lebih kaw dan lebih lama.. Masuk harini suami dah 6 hari demam. Aku plak masuk 4 hari. Nasib baik sibijak xkena. Dia cume demam sehari ke. Berkat susu ibu barangkali.
Mlm khamis (hari ke 3) suami demam, kami ke columbia asia puchong. Sib baik datang awal. Suami pengsan 2 kali kt spital. Cube bayangkn klo pengsan kr rumah. Mau tak panic..
Suami kene tahan 2 hari. So far pengalaman di columbia asia puchong mmng berbaloi.. Mkn sedap.. Nurse baik.. Bilik selesa.. Huhuhu... 
Tp pengalaman demam virus ni la yg paling xdapat dilupa.. Mmng kaw punya sakit... 


Sekian... 

Thursday, September 5, 2013

Pump dimana? Dimana-mana

Sepanjang jadi ibu bekerjaya yang menyusukan anak, dah banyak tempat aku mengepam... Tandas... surau... library... meeting room dan tempat paling popular adalah Recreation Room...

bilik ni sebelah meja aku je.. dalam tu mmng best.. ada tv, wii, set home theater dan macam2 barang riadah... kalo tghari akan jadi tempat tidur sbb ada sofa yg super duper best...

yg paling best, bilik ni xde cctv...

masa mula-mula dulu mmng tiap kali nak masuk bilik tu mcm segan2 je.. yelakan budak opis semua bujang dan muda-muda.. yg da kawen pun masih blum ada anak.. apa diorang tahu...

lama-lama aku imun.. mcm2 istilah diorang akan cakap kalo aku masuk bilik tu... 'pumping' la... 'aktiviti' la... apa-apa la... mula dulu aku segan.. segan sangt2.. lama-lama aku rasa tak kisah.. peduli apa aku.. bukan korang yang sakit.. bukan korang yg susah.. klo aku tak pump, anak aku nak makan apa.. berbekalkan motivasi tu, aku semangat balik. biarlah nak kata apa.. yg penting si bijak dapat susu ibu yg penuh kasih sayang.. ohhh... feeling loooooovvvveeeee.....


Monday, September 2, 2013

Kerang bakar vavavooom

Ternampak kerang masa nk shopping barang dapur. Nmpak sedap jd ambil sesedap rasa. Tp time nk masak, nak basuh tu rasa menyesal plak. Nape la aku amik kerang ni bnyk sgt. Wakaka...

Resepi:
Bawang merah
Bawang putih
Cili giling
Halia
Gula 
Garam
Belacan
Cili padi
(Sukatan ikut suka. Mcm aku suka bwang putih dgn cili lebih, aku letakla bnyk skit)

Cara-cara:
Blend semua bahan diatas.
Tumis hingga naik bau.
Masukkan kerang dan kacau rata. 
Tutup dan siap!!!!!

Vavavom!!!! Sedap gile kot. Suami mkn sampai menangis2... Hehehe.. Sbb aku letak belacan melaka. Mmng kick!!!


Sunday, September 1, 2013

Dah namanya anak ibu...

Sile abaikn background yg tak sempurna ;)








Kek comel minion

Sape nk bleh whatapps 0132073385!!!