Wednesday, May 15, 2013

Nipple thrush

Rentetan kepada oral thrush yang di alami oleh si bijak. Aku turut dijangkiti. Adui... sakit gile kot. Baru la aku paham apa yang akak FabulousMom tu cakap kat aku masa aku shopping-shopping pump kat kedai dia.

Sakit macam nak bersalin.

Yeke?? entah la. seingat aku sakit bersalin lagi sakit kot. mmng fikir mati je masa tu. huhuhu... tp sakit bersalin sekejap je. ni dah nak seminggu kot.

so... apa aku buat memandangkan aku xbleh direct BF si bijak sbb takut mulut dia makin teruk. aku pun xbleh pump sbb lebih memudaratkan. aku guna teknik marmet. 

Teknik marmet ni adalah kaedah gunakan tangan. ala.. mcm perah susu lembu tu la.. eh... Tp sbbkan aku masih terkial-kial tak tau nak perah so production pun kurang. dan memandangkan aku takut ada jangkitan pada susu yang diperah, aku amik keputusan utk buang je susu-susu tu. mencegah lebih baik dari mengubati. aku tak nak si bijak dijangkiti lagi.

harap cepat la sembuh dpt la si bijak ngempeng je mlm2.

1 comment:

Anonymous said...

Fantastic post however , I was wanting to know if you could write a litte more
on this topic? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Kudos!

My blog post: e-cigaretter