Thursday, October 20, 2011

Alangkah Baiknya Jika….

Kes 1

Dulu: Bestnye si POLAN tu. Dah keje. Dah pakai kereta. Aku ni apa lah ada.

Sekarang: Bestnye dulu-dulu. Duk rumah goyang kaki je. Xde la bagun pagi nak g keje semua ni….

Kes 2

Aku: Alangkah baiknya kalo aku dapat keje mcm si POLAN tu.. gaji besar, keje best. Boleh kawen cepat.

Polan: Bestnya kalo aku dapat keje macam si AKU ni. Walaupun gaji kecik tp xde la stress sgt.

Kes 3

2 Minggu Lepas: Penatnya la wat part time ni. Alangkah baiknya kalo aku xkeje arini. Boleh tgk Shaun The Sheep.

Minggu Depan: Ruginye tak part time minggu lepas!... mcmane nak bayar bill tepon ni!!..

Moral: Bersyukurlah apa yang ada sekarang kerana itu adalah yang terbaik untuk kite.

Wednesday, October 19, 2011

FinanSial (Financial)

Pening tgk nombor-nombor dalam file excel ni. Dulu degree masuk kelas account je tidor. Masuk kelas management je tidor. Skng hambek ko kene buat costing, finanSIAL dan segala kejadah management..

Pening… pening… aku pening….

Tuesday, October 18, 2011

Part Time Jobs

Kumpul duit mau kawen.

Kawan2, sape nak beli machine chocolate fountain, sewa chocolate fountain, chocolate gift, probiotic chocolate, cupcake, moist cake, cheese cake, UNIFI dan INSURAN pun ada. Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut….

Dan, sape-sape yang nak develop website untuk online business / corporate business pun boleh hubungi saya….

Nak jahit baju kurung, baju melayu, baju kurung Pahang, Baju Kurung Malaysia, Jahit Manik, baju nikah, baju sanding pun boleh.. sile hubungi saya jugak…

Amik kau… banyak gile aku punye part time. Kalo x kawen jugak on schedule mmng la. Hehehehe…

Apa-apa pun, kawan2, tolong doakan saya kawen cepat. Amin…

Terima kasih sbb doakan saya :P

Thursday, October 6, 2011

Lawak google translate

Aku nak share lawak2 yang pak cik google translate buat.

Korang try step2 dibawah:

  1. Bukak google translate
  2. Taip Ramlah Ram
  1. Translate dari B.Melayu ke English
  2. Lihat hasilnya
  1. Taip pulak Latif Ibrahim
  2. Translate
  3. Dan gelak
  4. Taip pulak Beatles
  5. Translate dari English ke B.Melayu
  6. Dan lihat hasilnya

Ok… tu je pun yang aku tau. Tp banyak lagi lawak2 yang pak cik google translate ni buat.

Moral: Mesin pun kadang2 buat silap. Inikan pulak manusia… dan vice versa….