Monday, December 6, 2010

episod FYP - sebalik tabir

sambungan siri FYP. sebalik ke-happy-an kami dalam mem-present system dan poster, banyak dugaan dan cabaran yang diharungi. 3malam berturut2 tak tidur malam untuk siapkan system. esoknya selepas presentation poster, kami kena present poster bagi system kami pulak. dan poster2 mestilah berukuran A3. kalau xtau saiz A3, sila amik 2helai A4 dan cantumkan. maka, jadilah A3.
nak dijadikan cerita, kami2 semua dah siapkan poster berkenaan sehari sblum hari presentation system. tapi sbb xpuas hati dengan design poster, kami pun malas2 pegi print. so, konon2 nak print malam esoknya.
kedai print memang banyak kat dungun tapi kedai print saiz A3 yang bukak malam2 hari cume ada satu je. so, kami pun wat la appointment nak print jam 8malam.
datang2 print je, printer pulak rosak.... adoiyaiiii... siap call technician suh datang betulkan malam2. tapi malangnye, hardware printer yang rosak. so memang xbleh nak betulkan malam tu jugak.
ingatkan malam tu boleh la tidur awal sbb dah 3hari xtidur. disebabkan masalah tersebut, kenalah balik umah, edit poster format JPEG yang kami buat saiz A3 tu n kerat dua jadi saiz A4. nasib baik sblum balik tu dah singgah dulu CC Din yang kaler merah lepas simpang kanan kat traffic light ke UiTM Dungun tu. ha kau... siap bagi direction lagi. untuk student2 UiTM or Politeknik Dungun yang wat keje last minit bleh la print kat ctu sbb CC tu tutup lewat xmacam CC lain kat Dungun. huhuhu....


sempat tidur smbil tunggu turn nak print.

masing2 mata lebam sbb xtidur malam

ketuk CC Din jam 12. siap print kol 1. singgah McD yang baru bukak kat Dungun. nasib la Dungun dah ada McD kan. bleh la makan McFlurry Oreo yang sedap tu. sblum2 ni kalo stay up malam asyik pegi 7e g beli Slurrpy je... :)

balik kerumah jam 2 dan mula la cantumkan 2helai A4 tu jadi poster saiz A3. hahahaha.... :P
habis je presentation poster tu, balik umah siap2 kemas barang n pos moto nadia. Malam ni balik kampung esok raya.... yipiii....
tapi sian kat kawan2 lain, semuanya xbalik raya kecuali kema yang memng anak jadi Dungun dan aku sendiri. memng anak durhaka kalau xbalik rumah.
jam 3, siap2 kami, aku, june, maisarah, nadia, kema, sara, emie, yuyui, kay dan ira sama2 menghabiskan masa bersama2 buat kali terakhir di Dungun... sob sob... will be missing u guys....


berjimba2 di mesramall

4 comments:

Myee said...

hahaahahah
ble lg nk wt macam ni.

enyheartsdiamond said...

ney semua kaki last minit eyh? :)

نورازريناابوحيري said...

eny: kalo wat siap2 hati xtenang. ada je yang xpuas ati itu ini... hihihi

نورازريناابوحيري said...

myee: hahaha.... ye la kan. skng ni nak ajak kuar pun susah. asyik dating je. menci tau