Thursday, August 26, 2010

bile kami keluar bersama...

kami memng ayu. kami memng cantik. kami memng gojes. (sile setuju okey. kalo tidak saya merajuk nanti. ko ingt ada orng kisah kalo ko merajuk) (^_^!) kami ialah 9 gadis jelita yang berasal dari ceruk semenanjung malaysia dan tersangkut kat bumi dungun ini (^_^)

kami ialah.....

azreena. ataupun aneerza. iaitu diri sendiri. paling muda dalam kelas kami. auuw... (percaya ke???)


Junaidah. die memng suke makan tapi badan bapak kurus. jgn percaya tgk muke die tembam okay. die memng berbadan kurus. (^_^!)

emieza. die memng banyak tangan seperti ini. (jgn percaya ye. sbb die bukan amitabha.)

maisarah. die makin hari makin kurus. sangt jeles dgn beliau. boleh hidup hanya dgn minum air masak (^_^!)

halina. muka ala2 mamak tapi die bukan anak mami walaupun orng kedah.

kema. orng paling bz dalam kami semua. nak jumpe dia kene buat appointment ok.

sarah mek kelate. tapi haram. jgn percaya bahasa kelantannya sbb tanye orng kelantan lain, semua pun xpaham (^_^!)

ayuni. die xmo kawen n nak bela anak angkat sahaja. anak angkat yng dimaksudkan adalah anak kucing. lol...

dan terakhir... nadia. tokey shawl. maaf. saya tiada gambar kamu sorang. maka kene seletkan juga muke emieza ni. (terasa diri sendiri teruk sbb xde simpan gambar kamu sorng2. huhuhu...maaf yer kawan)


dan bila kami bersama... maka....

kami akan tudung sama... yng beli dri cik nadia...

dan... baju yng sama. beli dr cik saya (^_^!)

selamat hari raya

balik kmpung x raya ni? bape helai baju kurung dah beli? bape banyak budget duit raya utk anak2 buah dah prepare? hehehe... tapi yang sebenarnye, saya cume nak tanye......
-
-
-
-
-
-
-
bile korang semua cuti raya? sbb saya balik raya ari isnin ni (30 ogos 2010) smpai sabtu (18 sept 2010). hahaha... sile jeles kerana dpt cuti lama dikampung :P

sebelum itu, saya mahu mengucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin :)

Tuesday, August 24, 2010

resepi siakap 3 rasa

aritu, saja gediks2 mau masak siakap 3 rasa. pasalnye akak dayang kutuk2 kata saya xpandai masak. dgn berlagak terernye, saya pun masakla. tapi bukan masak kat umah dia. tapi masak kat umah sewa. sbb suruh kawan2 rasa dulu. baru kasi kak dayang rasa. kalo xsedap, xde la jadi bahan nak kutuk. akibatnye, kawan2 jadi juri hakim utk saya.
nak try wat jugak? senang je.

bahan2nye
1- ikan siakap. tgk kat pic betul2 tau. jgn salah beli ikan nanti xjadi ikan siakap 3 rasa pulak. hehehe...


2- serai
3- tomato dipotong dadu
4- halia ditumbuk
5- bawang merah n bawang putih ditumbuk.
6- nenas. dipotong dadu. kalo malas, pakai nenas dalam tin je. xmo banyak2. jus nenas n lebihan tu bleh wat air plak ek.
7- lada cili dihiris
8- sos tomato, sos tiram dan cili boh
9- limau kasturi

cara-cara masak:
1- tumis bawang merah, halia, cili, bawang putih n serai sampai naik bau
2- masukkan sos tomato, cili boh dan sos tiram
3- tambah air skit
4- masukkan nenas dan tomato
5- biarkan sampai mendidih.
6- masukan garam n perasa secukupnye. n perahkan limau utk rasa masam.
7- kuah siap dah....

then goreng ikan siakap. dan curahkan kuah tadi kat atas ikan. siap utk dimakan... selamat mencuba. :)



maaf, presentation xcantik. xde mangkuk yang sesuai. al-maklumlah duduk umah sewa je. hihihi.... however, komen from judges, "DAH BOLEH KAWEN DA....." sekian.... (^_^)

Friday, August 6, 2010

jom beli baju


dgn ini, saye merasmikan pelancaran blogshop saye yang baru siap dibina. =) jemput la datang utk berblogwalking, cuci-cuci mata n bershopping. =)

terima kasih kepada teman-teman dan para pengunjung yang sudi datang dan juga memberi semangat kepada saya sehingga terhasilnye butik ini. =)

Tuesday, August 3, 2010

kanak-kanak bijak

sedang berblogwalking tadi, terbaca enty ni. 10 kanak-kanak genius di dunia.
antara budak2 bijak ni semua, yng paling menarik hati adalah si Aelita Andre dan Cleopatra Strata.

meh cite skit pasal budak2 comel ni dan bijak ni.

Aelita Andre
ketika berumur 2tahun sudah berjaya membuat pameran lukisannye sendiri!!!


karya-karya Aelita




ni plak artis malaysia yng juga sangat kreatif sbb berkarya dgn lipstik mama dia.

Mohammad Aidid Iskandar Azmi

Cloepatra Stratan
berusia 3tahun sudah menjadi penyanyi terkenal. penyanyi termuda memenangi MTV award. juga membuat persembahan live didepan beribu2 penonton..

video
video

huhuhu.... ok, kalo kat malaysia juga ada penyanyi yang berkebolehan mcm cleopatra ni. Guess who??

video

aku dapat ancaman bunuh....

tadi malam kuar pegi mcD sbb tetibe teringin nak makan ayam mcD. kami pun dgn xmalunye pinjam la kereta cik EMIZA, si jujur itu. balik dari mcD dalam jam 11mlm, aku pun masuk bukakla pintu pagar rumah. dari jauh aku dah nampak ada sesuatu dalam kasut heel 2 1/2' aku.

makin dekat, aku rasa makin cuak. huh... ada pistol dalam heel aku. biar betul. sape nak bunuh aku ni. apa salah aku. mcm2 dah pikir time tu. bahaya ni. tapi nasib baik aku dah beli insuran. hahahaha... aku pikir lagi, xbleh kuar umah dah pas ni. sure nak balik kpg esok jugak.

aku xpasti plak pistol jenis apa semua tu sbb aku bukan CSI. dulu masa wataniah plak xde blaja pasal pistol ni. kitorang belajar pasal senapang je. huhuhu... nak dijadikan cerita, inilah gambar pistol tu....


huhuhu... cuak kau bile nampak pistol tu. sekali dekat tgk, pistol air da. sape punye tah. rumah student UiTM takkan la ada benda ni. mana tah asal usulnye aku pun xpasti. huhuhu..

ok, ni shawl baru beli dgn nadia minggu lepas. cantik kan...

yng mana satu cinta yng harus aku pilih???

mood tetibe berubah. dari minat kucing hitam jadi minat kat kucing oren pulak. pastu bile angin monsoon datang lagi, tukar plak mood nak bela binatang kecik ala2 hamster. sangt tidak setia pada kucing dirumah. pasti die sangt jeles kalo tau tuannye nak cari pet lain yang lebih comel dari die. ampun ampun. saye janji saye takkan lupakan kamu kucing2 dirumah...

sekarang sangt menjadi masalah bile saye xtau nak pilih antara guinea pig atau sugar glider. sbb dua2 pun tomei tomei ya amat. mari saye tunjukkan bukti kenapa ianye tomei tomei ya amat..

SUGAR GLIDER

"saya boleh terbang sbb saya ada kepak"

"saya bijak dalam menggoda tuan saya dgn aksi2 tomei"

"mata saya sangt bulat dan sudah pasti dapat mengalahkan Puss in Boots (shrek)"

"muncung saya juga sangt tomei dan kaler pink.. muahhh"


GUINEA PIG

"saye gemuk"

"renungan mata saya boleh buatkan awk pengsan"

"rambut saya sangt sylo. boleh buat iklah Gasby"

"yng paling penting saya gemuk..."

sekarang saya sangt pening mahu memilih yng mana satu. kalo nak dua2 boleh x? tetibe jadi tamak pulak. huhuhu....