Wednesday, July 14, 2010

cats....

mari sama2 tersengeh melihat kecomelan makhluk ini....






























nasib bile jadi anak bongsu

mari aku share sedikit bile jadi anak bongsu a.k.a anak manja

  1. sure orng anggap ko ni anak manja n xbole lepas dari ketiak mak. padahal dah nama pun anak kan. xkisahla anak ke berapa pun sure nak kepit dgn mak.
  2. sure orng selalu rasa ko ni kecik je. kecuali orng2 yng tau umur ko bape. sbb tiap2 balik kampung mesti makcik2 kat kampung ko tanye bape result SPM ko walaupun dah 10 taun ko xpakai baju skolah da
  3. sure orng selalu nak buli ko. lebih2 lagi kalo kawan2 ko tu anak sulong. ni la nasib jadi anak bongsu
  4. sure orng akan ingt korang sbb korng sangat menjadi perhatian. kalo dah ada adik beradik smpai 12, sure yang no 5,6,7,8,9,10 and 11 tu orng xingt. hahaha...
  5. sure korang la yang paling comel dalam family korang dan ini adalah hakikat yng nyata. sbbtu kakak2 korng sangt jeles dgn korang lalu dibulinye korang. n abang2 korang plak sangat protective sbb takut korng kene kaco dgn orng2 yang xsepatutnye. hehehehe (^_^!)

p/s: xsemua anak bongsu boleh dibuli okay.....

Friday, July 9, 2010

update resume

naik sem baru bermakna aku kene mula start update resume aku dah yang berhabuk dalam jobstreet.com tu. last update is on june 2007.
aku harap sangat abis je degree ni terus boleh start keje. sbb bile tgk kawan2 lain memng jeles. umur 25 tahun dah ada kete sendri, umah sendri, keluarga n punye kehidupan yng lebih stabil. aku ni apa yng ada? harapkan duit JPA yng semakin berkurang tu. dgn hutang PTPTN yang belum bayar lagi.
yang penting sekarang target aku adalah cepat2 cari keje lepas. semoga murah rezeki aku. amin....

Thursday, July 8, 2010

sotong piala dunia

sotong oh sotong....
xsangka sotong ni tetibe je boleh jadi glemer lepas berjaya meneka dgn tepat keputusan perlawanan antara spain dgn german malam tadi. sotong bernama Paul ni jugak dah meramal beberapa kali perlawanan bola sebelumnye dan keputusan akhirnye menyebelahi ramalannye.
tetibe pulak teringatkan sqiudward dalam cite spongebob squarepants. hahaha... sangat annyoing.. =P


p/s: peminat2 bola beragama islam, jangan pulak terlalu taksub dgn sotong ni. sotong tu jugak makhluk Allah. dan hukum meramal ini adalah berdosa. so, serahkan pada qada dan qadar. jangan plak lepas ni terus bela sotong n suruh ramal no 4D. =)