Saturday, June 5, 2010

nasib bile terlalu percayakan die

saye memng kecewa. gara2 die, saye telah membuang masa saye. walaupun die banyak mengajar saye erti sebuah kehidupan.
kehidupan dimana jalan di putrajaya walaupun xbanyak kereta tetapi sangat mencabar. saye kecewa dgn die. saye sepatutnye xperlu percayakan die. saye pun xtau kenapa saye sngat percaya pada die.

mungkin ke sbb muke die yng innocent ketika berkata2 itu. atau mungkin saya sayng kat dia maka perlu ikut apa yng die cakap. huhuhu

ok, buat pertama kali saye kene drive amik akak saye petang tadi naik kete. amik die kat opis ok. bukan drive main teksi2, 'encik nak pegi mana'. tapi ni betul2 kene drive amik akak saye balik keje. malam plak tu. tempat yng begitu asing pada saye. PUTRAJAYA.
saye ni orng kampung. mane la reti jalan kat putrajaya ni. kalo kat kampung tu, terlepas masuk simpang, tgk belakang ada kete ke x. kalo xde, ok cepat2 pusing stereng 360 dergree kasi u-turn. tapi ni putrajaya ok.
saye memng xboleh nak percayakan die. saye tanye dia, 'aidid tau opis mama kat mana?' die kate, 'tau'. ok... selamat. tapi apa yng terjadi, dia hanye tunjukkan saye jalan keluar dari parking lot. hahaha....
bile saya tanye, 'aidid, ni nak masuk simpang mana' die jawap 'sana'. ok, memng betul. sbb itu, maka saye percaya die. tapi bile saye tanye buat kali ke 5, 'aidid, ni nak masuk jalan mana?' tapi senyap je. bile saye toleh ke sebelah, die sedang ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz.... hampeh ko...

maka, saye telah sesat jalan angkara mengikut kata die. tapi.... die memng xsalah. sbb apalah yang die tau. yang die tau cume jalan ke ALAMANDA. sbb kat sane boleh makan sedap2, boleh tgk wayng n boleh beli baju baru. yang paling best, kat sane boleh main game yng masuk syiling singgit n pusing xsampai 2minit tu. huhuhu

saye memng xpatut percayakan dia...

moral of the story: jangan sbb die dah pandai pakai selipar dgn betul, pandai pakai seluar sendiri, pandai cakap nak pegi toilet, pantai tunjuk jalan ke taman permainan, pandai tunjuk jalan ke ALAMANDA, xbermakna die pandai tunjuk jalan ke opis mama die.

tgk muke die yng sgt2 innocent

2 comments:

SuRayA^i. said...

hahaha klaka2! XD

PinQib said...

len kali bawak peta