Monday, February 8, 2010

stress....

mungkin ke faktor umur yng semakin meningkat ni bleh mmbuatkan kite jd semakin stress??
makin menuju hari2 tua ni, aku jd semakin tertekan. tgk kawan2 semua dah bekerja, berkereta, rumah besar, ada laki, sorng2 kawan aku dah dpt anak. siap dh dpt ank yng ke3 lagi. aku??? ermmm...
  • kerja - makan n tido je. bile nak wat part time, takut nak kuar umah malam2
  • kereta - dalam petville je la bleh berangan beli kete beso2 (^_^!)
  • umah besar - menumpang umah orng je yng mampu. tu pun duduk kat bilik paling kecik sekali aka setor (^_^!)
  • laki - erm... status relationship is in relationship. beria2 aku menghitung ari bile nak kawen. adakah aku begitu desperate???
  • anak2 - ohhh... yng ni aku boleh berbangga kerana aku juga ada ank. tapi sekadar anak buah, anak tekak dan anak rambut. huhuhuhu (^_^!)
bile melihat pencapaian aku dalam umur 25 tahun (lagi 2bulan ni), aku rasa sgt stress... adakah aku adalah wanita yng sangt kasihan???

ini adalah faktor2 kenapa aku stress pada hari ini:
  • kesemua faktor2 diatas
  • asgment yng banyak beserta quiz
  • project2 yng akan dijalankan pada semester ini
  • rindu pada kampung halaman
  • duit jpa yng xmasuk2 walaupun dah 2 kali telepon jpa. (^_^!!)
  • bf yang jauh disana n tadi telepon mcm bz je. padahal kite sangt excited nak cite kat dia pasal proposal yng antar kat mama aritu dah approve
  • bill tel mama dah kene bar sbb aku xbayar2 lagi
  • bill tel aku n broadband yng dah tertangguh selama sebulan. nasib baik pakai executive plan, kalo x mesti dah kene bar jugak
  • sewa umah dah 3bulan bertangguh. belum bayar sbb ingt nak bayar time duit jpa masuk. tapi xmasuk2 lagi. wahai jpa, taukah anda bahawa saya sangt memerlukan dana anda sekarang. huhuhuhu
  • dan beberapa faktor lain yng tidak dapat dinyatakan disini (P&C la gitu konon2nye)
so, apabile kite mule tension n stress, kite akan bertindak luar fikiran dgn cara yng dinyatakan dibawah ini:
  • bermain kucing yng datang meminta makan di pintu rumah

  • mengejar lembu yng berkeliaran disini (pemandangan normal di terengganu)

  • mencuba resepi baru (nasi impit goreng - resepi akan disertakan kemudian)

  • mencari dark coklat di 7e atau patronas terdekat. dan terus makan dgn slumbernye

  • membeli aiskrim coklat dan menikmatinye seorng diri didalam bilik yang berkunci.. sangt kedekut... (^_^!)

tapi.... itu hanyalah ilusi ku sahaja kerana
  • kucing kuning tadi dah xdatang2 jenguk aku lagi. mungkinkah dia sudah merajuk dengan ku???
  • lembu itu jugak sudah tidak datang bertandang. mungkin sbb aritu aku amik gambar dia tanpa kebenaran
  • tiada lagi resepi baru yng boleh dicube. semuanya sudah dicuba sebelum ini. nampak sgt aku ni selalu stress
  • no more coklat sbb minggu ni aku dah makn coklat banyak sgt. takut plak kandungan gula dlm darah naik.
  • juga ni more aiskrim coklat yng sedap itu kerana aku sedang dalam penjimatan. kerana duit jpa yng masih belum masuk2 lagi. adoila....
so, ada sesiapa yng sanggup menyumbang utk aku??? hahahaha....

4 comments:

fiD said...

mgatkan nak mkn kucen tue, heee

mmm, sebenonyekan, kite enjoy ape yg d buat, dgn izin Allah, ilang stres =)

نورازريناابوحيري said...

insyaAllah... =))

SuRayA^i. said...

nk eskrem jugak~~~

نورازريناابوحيري said...

sile la nikmati eskim ni. huhuhu... mintak doremon la.