Thursday, January 14, 2010

trip yng x pernah akan dilupakn....

Dikisahkan suatu pagi yng hening. diwaktu orng lain sedang breakfast pagi n baru masuk bilik air nak mandi, kami, geng2 sura dah pun naik kete paklong menuju ke UiTM. (ayat terlalu comel. cop la... aku bukan nak wat essai B.M UPSR okay... teruskan...) seperti yng aku bgtau pada entry yg lepas yng kami akan ke UiTM s.alam for Invention, Innovation & Design kan? so, kami pun bertolak dari Dungun jam 7. sepatutnye begitu la. tapi memandangkan ada budak2 cs110 yng xreti tengok jam atau beteri jam mereka sudah mati (mungkin la. 6 orng tu kematian baterinye secara serentak makanye mereka semua lewat..) sangat geram. hei... u all ingt u all ni anak raja ke smpai kami yng kene tunggu korang. fuh... xbaik marah2.. proceed...

bas yng kami nak naik. tapi terpaksa naik bas lain sbb responsibility kami kepada junior. wahhh... sangat baik la konon...

kami sampai ke s.alam jam 3lebih dan mula meng'hunting' project2 yng dipamerkan disitu. best sgt2. sgt kreatif dan berinovatif la dorng ni. tetibe aku risau plak. apa aku nak wat utk fyp aku sem dpn. huhuhu.... cuak babe...

malam tu kami tdo di taman pertanian malaysia. kami sewa chalet kat ctu. satu umah utk 10 orng. tapi hakikatnye rumah itu terlalu besar utk kami yng ketakutan. dah la jauh diceruk utan, transport plak xde. lecturer kami plak tdo kat hotel. sgt takut. last2, 1 rumah masuk smpai 15 orng. so, ada 1buah rumah yng xdidiami.

sok paginye, pegi jalan2 dulu kat dalam taman tu. pergi umah 4musim. masuk rm3 je. murah la kan. skng ni musim salji. sejuk sgt. dah macam orng jakon. kay xabis2 perasan kononnye kat korea. hahaha... ok la tu.


geng umah sewa taman sura

menanti bas di kampung idaman

ni la umah yng kami tdo malam tu.

alamk... aku lupa bawak baju panas la. freezziiing babe...

gmbar dalam umah salji. i luv this pic

sepatutnye dibagi nama umah snowman. sbb snowman yng duduk kat ctu

konon2 perasan kat korea

konon2 macam amoi korea la tu

sejuk gile babe...

me and kema ala2 mak datin

kluar2 dari umah salji terus amik gambar. camera jadi mcm ni. hahaha... ni konon2 mcm angel turun dari kayangan la. hahaha...

pose dgn tiang bunga pun jadi lah

selasih geng + sura geng = aku ala2 mak datin

buai laju2.... ala2 bawang merah yng cantik dan berhati baik

i'm here

selepas kami bergumbira dan melepaskan stress, kami pun bertolak lagi ke UiTM s.alam. continue our visit to IID. this time aku lebih terpesona dgn project2 yng mereka hasilkan. hebatnye. macam2 finding yng dorng dapat dari research dorng. congratz and gud luck to all.

ni kami tgk project using rfid. this project almost same with our idea for technopreneur project and blueprint.

jalan2 kat dalam tu smpai kol 1.30 ptg n kami bergerak pulang ke dungun. harapkan panas smpai ke petang, rupanye hujan ditengahari. tapi kalo hujan je tak pe la. tetibe je, budak2 lelaki yng duduk kat bahagian paling belakang bas menjerit.

"berenti.... berentii.... ada asap ni....!!!" dengan serta-merta bas pun berenti di km202.7 highway kl-pantai timur. adoi la. dah la masatu jam kol 6.30ptg. dah nak malam babe. dgn hati yng rela tapi terpaksa itu, kami pun turun dari bas. bas uitm yng 1 lagi sudah jauh tinggalkan kami dibelakang (2 bas pegi s.alam). terpaksalah bas yang 1 lagi tu u-turn n cari kami sepanjang2 highway tu. mekanik smpai jam 10 mlm and siap repair jam 11 mlm. secara automatiknye kami menalipon lecturer utk mintak cancel class esok. masing2 keletihan dan kelaparan dan menahan nak membuang. sakit babe....... kami selamat smpai uitm dungun jam 3.30pgi. dan paklong dengan baiknye datang menjemput kami dgn kereta barunye. terima kasih paklong, pakcik driver, mekanik and to all student and lecturer yng naik bus "TAT ****" sbb sudi menemani kami ditepi highway pada malam itu.

xboleh bla. sempat lagi nak pose time sesak2 mcm ni

aku dan sara

lokasi kejadian.....

~the end~






5 comments:

CerRa said...

best kan trip ni..tp jap je..huhuhu...TY siap suh tmbh 1ari lg...hehehe..tp xpe..nnti kt wat lg ye..
sura is d best...(",)

نورازريناابوحيري said...

gile best. walaupun sekejap je tapi merasa semua. dari masuk bandar, masuk hutan, tepi jalan, semua merasa. ni baru dikatakan jauh perjalanan luas pemandangan. hahahaha

fiD said...

mmm, besla dapat masuk young IDD kan kak, hiiih,, betol la kak, tahun 85 kan? hehe

aku dulu masuk tapi prgkat U jew, kalah,,,

cs110 ea, dip sains ade x kat sane?

نورازريناابوحيري said...

IID la. bukan akak yng masuk. akak cume tgk je. hehehe... harap2 fyp akak bleh sama level dgn dorng tu. insyaAllah.
cs110 tu dip sains komputer. dip sains tu akak kurang perikse la. huhuhu.... harap maaf.

fiD said...

kat itm swk panggil young IID,heee...

ow, xde ea dip sains, haha