Saturday, January 23, 2010

FACEBOOK!!!

sana cni orng cite pasal keburukan facebook aka muka buku. mcm macam kajian pasl facebook ni. dari yng kene buang keje gara2 facebook, cerai, gagal exam, bunuh diri n tah apa2 lagi tah.
sebenarnye pada pendapat aku, semua tu bergantung pada diri individu tu sendiri la. kalo kite berjaya, xplak kite cari siapa yng membuatkn kite berjaya. tapi kalo kite gagal, mula la tuding jari sana sini.
ye, mungkin sikap keterbukaan kat facebook membuatkan kite lebih open nak share semua benda. sampaikan diri kite terpengaruh n bersikap tak rasional. tapi xbermakna kite ni xbermoral n xdpt nak berfikir secara matang. xsalah nak berfacebook. tapi ingt la siapa diri kite. ibu ke, isteri ke, student ke. berani buat, berani la tanggung. jangan salahkan facebook plak.

2 comments:

anok ayoh yeh said...

yer betul akak,byk masa dihabiskn utk game dkt fb,sy x brani nk cuba main game,takut addict,,,hee~=]

نورازريناابوحيري said...

hahaha... nak main, kene la berani tanggung =))