Thursday, December 24, 2009

last day practical



my visit to server's room on my last day practical. so cool until my leg is freezing. grrrr....

arini genabla 5minggu aku practical kat cni. so far, banyak la yang aku belajar kat cni. mula2 memng xseronok. tapi skng mcm sedey plak nak tinggalkan. huhuhu... xpe2. t kalo ada rezeki, aku dpt keje yng lebih baik lagi. insyaAllah....

Tuesday, December 15, 2009

demam

post ni aku dedicate utk kawan2 n semua yng sangt perihatin kat aku masa demam aritu. walaupun masih belum sihat sepenuhnye, tapi aku tetap nak ucapkan terima kasih sbb jaga aku masa demam. to mama, nurul, su, kak mima, sayang, mai n nadia (ada ke ek?) -ada la. sbb dorng ajak aku bersenam 1 hari round kat jj cheras selatan. at least xde la manja sgt badan aku ni. =))

tq to all.... i love u all...

Monday, December 14, 2009

syukran....

post ni aku nak letak dari aritu lagi. tapi xsempat2. sbb aku kene demam selsema. dgn idung tersumbat n ingus meleleh2, memng xselesa. mata rasa panas, badan2 rasa kebas. sakit woooo....
tpi, aku bersyukur sgt2 sbb result aku aritu agak baik. walaupun xdekan, tapi at least xla jatuh teruk mcm sem lepas. terima kasih pada Allah, keluarga yng doakan aku, tercinta yng xpenah give up dgr aku tertekan tiap2 mlm, nadia yng selalu dok ajak aku blaja sama2, myxara yng ajak aku lepaskan tension n budak2 umah sewa yng jadi bahan rujukan. thnks a lot to lecturer yng bagi markah kesian kat aku.... tq sir, madame n miss... thanks a lots.... =))

Thursday, December 10, 2009

what's going on???

aku pun xtau nak post pasal apa. yng penting, saat ni, aku cemas n dlm nazak. menunggu result peksa kuar jam 10 mlm ni. harap2 la aku xgagal.
aku pun xtau nape aku makin hanyut dlam dunia kealpaan ni. seronok dgn keseronokan yng aku cipta sendiri tanpa aku sedari, aku mula lupa yng aku ni student. aku ingt lagi, masa dulu, aku beria2 nak sgt smbung ijazah ni. tapi bile aku on prosess amik degree, aku leka lagi. mcm masa diploma dulu.
selalu ponteng class, selalu tdo dlm class, n last minit buat home work. kenapa ek? kurang semangt atau kurang kerajinan? kurang motivasi diri.
sometime, i hate myself. aku less confident, pemarah, ego. but sometime, aku baik sgt2. aku macm bermain dgn emosi n perasaan yang aku sendri xtau apa dia. marah pada benda yng xpasti. entahla...
cuma kali ni aku betul2 berharap aku dpt lulus exam kali ni. aku bernazar puasa selama 1minggu utk itu. semoga Allah mendengar doaku. amin.....

Monday, December 7, 2009

tiger and lion...

dia asyik nak main kuda kecik ni...
zirafah yng cantik
gajah yang besar
lion ni tgh tdo... syyyyyuuuuuuu.....
camel is unta
ni bukan kami dalam akuarium. tapi akuarium yng dalam kami. we are the mermaid.. lalalala
tgk telinga kuda ni. cute...
burung bangau tdo dgn berdiri atas 1 kaki. hebatkan...



tiger is rimau....
lion is singa...

smlm p zoo. best sgt2. main ngan kuda padi, tgk singa laut wat persembahan. tiket masuk rm20. aku p ngan dia naik kete. dekat sgt dgn umah aku. dlm 5minit dah smpai. siap bawak bekal lagi tu. aku masak nasi, kerang rebus, ayam goreng sambal kegemaran dia ngan smbal petai.
smpai2 je dalm kol 11 tu, terus dia ajak makan. aku gelak je. ingatkan nak makan tghari. kami makan sama2. makan 1bungkus je. 1 bungkus lagi simpan tuk petang. pstu jalan2 dlam tu. tgk zirafah, elephen, babon, raccon, cat stone, tiger, lion. seronak sgt2.
yang paling best tgk bad (singa laut). cute sgt2. dah la bijak. dia main bola n teguk2 tgn. cantik. tetiba rasa macm nak keje kat zoo. hehehe. dlm kol 2 dah abis round 1 park tu. pastu dia ajak makan lagi sekali. biar betul perut dia ni. hehehee.. tapi aku layan kan jugak dia makan.
pas makan kitorng balik. p jj kat wangsamaju dulu. makan yougart n jalan2. pastu balik umah. best sgt2 kuar smalm. tg sanyang. i love u so much....

Thursday, December 3, 2009

sesekali teringat...

mggu ni xtau la nape yng ramai sgt tanye pasal arwah abah. erm... i miss him so much.
xbanyak yang aku ingat sngt pasal arwah. sbb masa tu aku kecik lagi. belum matang lagi.
masa tu ari rabu, aku lepas makan tngahari kat asrama sek men clifford, kuala lipis. balik2 je bilik, aku tgk ada ramai orng berkumpul. bile dekat semua orng pandang aku. ada 2 orng lelaki yng aku xkenal. dorng kata dorng ni kawan abah. diorng suh aku packing baju ikut dorng. aku takut gak la. pastu warden pun suh aku cepat2 siap ikut dorng. akak aku pun masa tu dah turun da bawak beg baju. aku pun p la packing baju aku.
aku ingt diorng nak antar aku balik gua musang. that time, arwah keje kat FELDA CHIKU 4, gua musang, kelantan. pastu aku, akak jat n 2 orng lelaki tu naik kete. menghala ke johor. dalm kete tu, semua orng senyap je. dah separuh perjalanan tu, orng tu buat lawak pasal ayam. aku ingt lagi lawak tu. tapi akak jat xgelak pun. aku baru rasa mcm ada yang xkena.
masa tu, aku cume ingat abah atau mama sakit je. aku x terpikr jauh pun. sampai2 je kat simpang kampung tu, baru la diornag cakap. arwah abah dah xde. aku terkejut gile2 masa tu. akak jat yng sebelum tu dah teresak2 terus je nangis. aku pun nangis gak. smpai2 umah atok mak je, akak dayang dah ada. terus peluk aku n akak jat. pastu pakcik n makcik semua peluk kitorng. pastu aku xingat apa2. yang aku ingt, jenazah smpai sblum subuh. en hambali (ayah rubi) pun ada masa tu. pastu masa nak kebumikan jenazah, aku follow smpai tanah perkuburan. mama, kak jat, kak dyng x ikut pasal dorng xlarat. mungkin masa tu aku kecik lagi. xbape nak paham. aku tgh je semua tu. balik2 dari kubur, aku terus kene demam panas. seminggu aku cuti n balik2 sek, semua kawan2 ucapkan takhziah. semoga Allah mencucuri roh arwah abah. al-Fatihah....

its rainy day...

bagun2 pagi je rasa sejuk semacam. selimut tah kemana tah. kat luar plak dgr bunyi ujan mencurah2. alamak.... malasnye nak g keje. kan best kalo dpt ponteng keje. hehehe...
mlm td dah la gaduh dgn die. hehehe.... sory sgt2 sayang. teremosi sgt la plak. i love u tau sayng. didnot mean to hurt u.

Wednesday, December 2, 2009

cerita kisah dulu2...

tadi kat opis, ada la minah yang tgh boring ni ym aku. die request aku update blog. hahahaha... sorry la ye. xde gosip terbaru n xde cite best nak cite.
aku pun xsangka, blog aku ni ada pengunjung setia. hahaha....
skng ni aku tgh pektikel kat KL. saje je mintak cni sbb banyak skit company nak pilih n banyak public transport (sebenarnye sbb dekat skit nak dating. weeeeeeee......). umah sewa aku kat wangsa maju (area nurin jazlin kene colik). huhuhu... naik train lrt dari opis dalam 15 minit je dah sampai.
training kat cni biasa je. kire banyak melepak n blajar sendri je. surfing tenet n layan fb. tapi yng masalahnye, aku segan gile nak layan fb kat opis. ye la, dia bayar aku alaun utk aku layan fb ke? tah le. bile tanye ada keje nak wat tak, dorng tanya aku balik, penah blajar UNIX? LINUX? hehehe... apa tu? pastu dorng tunjuk skit2. tapi xkasi can plak aku wat. erm... pendek ceritanye.... aku BOSAN...
tak sabar nak tunggu ujung minggu. skng ni tgh cuti skolah, so banyak le undangan kawen kawan2. 5 ni ruby, 19 t rose plak nak kawen. aku bile ek?
ruby ni kawan aku masa kat kechau n clifford. masa tu arwah abah satu felda dgn ayah ruby. tapi umah aku jauh skit dari umah dia. sbb masa tu ayah dia AM. arwah abah cume penyelia je. tapi kitorng rapat la. si rose ni plak, member aku masa kat teknik. tapi msa tu x rapat sgt dgn dia. masa pektikal diploma la kitorng rapat. msa tu aku amik dip civil kat PPD. dia plak amik sijil kat PoliSAS. tapi time tu pektikel 6bulan. skng ni plak 1bln je. wat taik gigi je. huh....