Sunday, October 25, 2009

i'm prepare for the final exam

29 ni dah start paper aku. punye la cuak gile. banyak lagi yang x cover for that paper. i hope u all can pray for me and wish me luck.
x sabar nak balik. nak sattlekan amik lesen kete yng xlepas2 lagi ni. bukan fail tau. tapi x sempat2 je nak test jpj sbb masa cuti yng sgt terhad. dah la amik lesen tu kat tangkak. blaja plak kat dungun. huhuhu...
tapi honestly, aku rindu sgt kat mama. lama da xbalik kampung... waaaaaaaaaaaa..........

Sunday, October 11, 2009

cari umah sewa

skng ni aku tengah cari umah sewa area kl. which part of kl pun xkisah sgt pun as long as kat ctu ada kemudahan lrt or rapid kl. malas la nk jalan kaki jauh2 sangat ni. bak kata org, "da reput". huhuhu..
smlm aku call uya aka azura junaini. dia baru je dapat baby lelaki. masuk 2 bulan da. xtau plak aku yng dia pregnant. bestnye... tahniah le aku ucapkan. lama gile dah xcontact dia. tu yng tak tau perkembangan dia.
so far, kawan2 wataniah yang lain yang aku masih selalu contact is suhaila. yang lain tu, cuma tgk kat fs and fb je. ramai yang dah tunang. n semua dah berjaya. alhamdulillah.
teringat zaman muda2 masa berjuang utk Malaysia yang tercinta. (huhuhu... macam serius je bunyinye). kenangan wataniah yng paling aku xbleh lupakan ialah masa eksesis jengking watan 2005. masa eksesis ni, combine rej askar wataniah n.sembilan, melaka, johor and pahang. n amour, atileri, semboyan, ramd, and beberapa lagi kor yang aku xingt. masa ni memng best sbb aku merasa sendiri naik kete tank (adnan and kondo). aku merasa gak tembak guna kete tank, rpg7 n beberapa lagi senjata berat yng aku pun dah xingat da. memng best gile2.
2 minggu duduk dalam utan pun rasa kejap sgt. masa buat serangan tu, memng terasa mcm real je. kitorng bergerak gunekan 3tan (truck askar) dan di ikuti dgn jentera dan kenderaan berat lain (kete tank). serius best sgt2.
n last day masa misi selesai tu, datang bantuan dari kor tentera udara yang jatuhkan bekalan makanan dari helikopter. memng aku ingt sgt time tu. masa tu, yang pergi pun ramai. banyak kenangan manis dgn kawan2 sepasukan. n skng ni masing2 dah bawa haluan sendiri. kadng2 teringin sgt2 nak pergi melawat kem rasah n sikamat. tapi katanya ramai kopral, sarjan dan pegawai2 lama dah pindah. rindunya................

Friday, October 9, 2009

mood raya lagi

arini dah masuk raya yng ke-20 but i'm still in raya mood. ari ni, pas jumaat, kami 1 umah p beraya kat umah sepupu sarah. kat dpn kedai aminah. makan mee goreng n nasi dagang. huhuhu... mula2 tu xbleh telan nasi dagang ni. tp sbb lapar punye pasal, aku besarkan jugak tekak ni. biar cepat2 dia masuk dalam perut. hihihihi...
pas p beraya tu, we all singgah jap p umah prof zamri. memng x rancng pun nak g situ sebenrnya. tapi dah mood raya la katakan. balik umah dalam kol 5.
penat sgt skng ni rasanya. i have to submit 3 project in 2 week n have 3 test in next week. then, lagi 3 minggu aku ada final exam. celaru jugak la. tak tau nak start yang mana 1 ni. next week nak balik pun terpaksa cancel.
n 1 lagi yng wat aku celaru is, mana nak cari umah sewa utk praktikal nanti ni. praktikal just 1 month je pun. dpt plak kat tgh2 kl tu. aku mintak yng dekat2 je. tapi dia antar aku kat tempat lain. da la xdpt offer lain. fuh............. tp sib baik dapat alaun. rm 300 pun jadilah... leh le lepas duit tambang bus.

Monday, October 5, 2009

masuk hospital





padah makan banyak kot. xpasal2 kawan aku kene masuk 'hotel' yng paling murah kat dungun ni. rm 3 utk 1mlm. hehehehe... including breakfast, lunch, tea time and dinner. sian aku tgk. terkejut gak dgr nadia masuk sepital. sbb 1 day bfor dia masuk spital tu, kitorng g raya sama2. so kire, aku makan apa yng dia makan. sib baik bukan aku yng masuk spital. scary gile aku tgk hospital dungun ni. hehehehe...
old skool gile 'hotel' tu. wad dia cume 1 tingkat n kayu. dalam 1 wad tu plak sumbat dalam 20 katil. tgk orng2 ni sakit, aku rasa seram gak. takut. buatnye misi n doc kat ctu semua garang2 n x mesra pelanggan. lagilah takut nak duduk kat ctu.
toilet n bilik air kat ctu lagi la scary. tobat la kalo aku yang masuk spital. confirm aku xmo mandi n kencing. hehehehehe...
anyway, nadia dah pun kluar tghari tadi. bukan main happy lagi dia. kuar2 terus ajak makan kfc. huhuhu..

selamat hari ghaye


Aidid dah siap2 nk p raya


Aidid cari kuih raya. "mintak mak... kuih sepotong... saya mahu makan kerna perut kosong... =)"


Gambar kami sekeluarga... xsemua ada dlm pic ni =(

Salam mama mintak maaf. =)

Aidid tolong papa kerjakan kaki lembu

dam dam dum.. bunyi meriam besi yang kat umah mak uteh kat sebelah. hihihi... dah lama gile x update blog ni. in raya mood la. back to traditional. x sentuh langsung laptop n watever ni.
raya taun ni, memang best gile. i never had such this experience la. ari raya pertama, we go to kubur 1st. sedekahkan yasin to our beloved arwah abah, atok n nenek. then, we had our breakfast together. this raya, akak dayang raya wif us. n akak jat as a pengantin baru beraya kat cni gak wif her husband. n her husband, abg niza bring his brother beraya bersama. our family getiing bigger. i love it.. after bersalam2an wif mama and all sedara, we go raya at umah atok 3 serangkai. we call 'atok 3 serangkai' coz this atok2 (atok2 sedara) punye umah is sebelah menyebelah. we finish our raya at that kampung in 1 day. for me, this raya, xramai yang datng umah.
in 2nd dy of raya, we go to bukit kepung to visit our 'buyot' aka moyang. in 3rd raya, we go to kluang to visit our mak ngah n pak ngah. on the wy to kluang, we singgah2 at kampung abg mie n visit cik yah.
in the 4th raya, we go back muar. and the 5th raya, his family raya at our house. very berdebar2. masa serve air tea tu, tgn ni shaking. hihihihih. malu sgt2. tp rasa terharu n best sgt. finally, his abah can accept me. he said yes. =)
this raya buatkan aku tersenyum sorang2. 1 step closer. n i'm ready for the next stage.