Friday, May 22, 2009

my holiday...

aidid dgn bolanya....
aidid n "nene"

aku n mama odw to s.alam

abis dah exam 7hb lepas. hehehe... abis je exam, terus kemas2 nk balik muar. nak jumpa mama. rindu gile. dah lama xbalik. nak sambut mama day.

10 hb, aku n mama p s.alam. nak jumpa aidid. smbil nak sambut mama day. sampai2 je akak dayang jemput ngn abang mie n aidid. pastu jumpa akak jat plak kat sek. 2. pastu p PAS nak beli barang hantaran akak jat.

masa p shoping tu, aidid main lari2. seronok sgt tgk dia. dia dah pandai ckp da. n yng paling comey, dia da pandai ajuk ckp upin ipin, "betul betul betul".

malam, kitorng ramai2 p makan ikan bakar. aku, mama, aidid, akak jat, akak dayang, abg mie, abg niza n dia. mula2 ingt nak p kat tanjung harapan kat klang. tp, semua lauk dah abis. ramai sngt. mungkin sbb malam ahad n kebetulan mama day. tu yng sold out. hehehe. then kitorng p mkn kat "yok mampir", area klang gak. makan kat ctu ok gak la. cume macam kotor skit. tapi murah la berbanding kat tnjung harapan tu. hehehe... akak tak puas ati sbb bill xsmpai rm200 pun. hahahhahaha.... sbb aku budget rm300. rezeki aku la.

pastu, ari rabu balik muar semula. malam ahad, mama wat kenduri doa selamat. utk akak jat yng nak kawen n mama yng dah semakin sembuh. aidid happy sgt sbb ramai kawan. dia main je. hehehe...
sian aidid. akak dayang nk p kursus 6bulan. abang mie plak kursus 3bulan. dia kene tinggal kat umah atok n nenek dia. mula2 turn nenek melaka. pas majlis akak jat, mama plak jaga dia. macm2 mama beli kat dia. beli ball sampai 5. hehehe.... aidid panggil nenek dia, "nene". hehehehe....

Monday, May 4, 2009

so sleepy....

pagi ni ada 1 paper. penat sgt ni. rasa mcm energy da tinggal suku bar je. hehehe.. banyak sngat nak study. tapi satu aper pun xmasuk kat kepala ni. naper la aku ni jadi blur sngat plak ek. huhuhu... seram betul la nak tunggu result kuar.
mggu dpn kitorang satu umah planning nak p kl. dorng nk tdo umah akak aku. hihihi.. nak p itech kat klcc on 15-17 mei. tapi dorng plan, nak p main ais skating. hehehe... bestnye. dah lama xmain. xsabar nk tgk dorng jatuh tergolek mcm nangka busuk. ekekeke....
tapi masa mggu aku p kl t, dia xde. dia nak balik penang. adik dia konvo. so, mungkin xjumpa la kot. xpe la. jumpa time majlis pengantin umah basri je la. hehehe...
banyak plak invitation utk weeding aku dpt bulan ni. 24 ni umah basri. seminggu pastu, umah mila n pda plak. xtau nk p yng mana satu. dua2 best friend. n 6hb 6 plak invitation kat umah aku sendri. akak aku nak kawen. hehehe... xsabar nk dpt abg ipar baru. hehehe....
mungkin sbb exsited sgt, aku mimpi akak aku kawen n dpt anak kembar. hehehe... comelnye. mesti meriah kan...

Friday, May 1, 2009

labour day

arini aku xbuat apa pun kat umah. exam ada lagi 3paper. erm... chayork2!!! mula2 tu memang give up sbb 2paper aritu aku xbleh buat. pastu, dia bagi aku motivasi. kalo aku sendiri yng ckp aku xbleh buat, mcm aner aku nk buat. so, aku kena yakin yng aku mampu buat. asalkan aku usaha dan tawakal. apa yng akan terjadi nanti, itu rezeki dan takdir. so.... aku boleh!!! chayork2!!...

tadi eka datang dgn adik dia, am. eka ni kawan aku satu skolah kat teknik dulu. satu class n satu dorm. orng pertama yng aku tegur masa masuk teknik, hehehe... kire best friend la ni. ingt lagi ada 1malam tu, kitorng makan coklat cadbury crunchy. hehehe. makan tengah2 malam. pastu esoknye kene selsema. hehehe... tak tau la aku nape leh kene selsema. ada kaitan ke coklat ngn selsema ni ek? hehehe....
pastu, masa nak spm tu, dia la yng jadi guru tusyen aku. tusyen add math. masa tu dah kol 11 da. lampu dorm kene padam. aku n eka study pakai iron board utk jadikan meja n blajar kat tepi tingkap. sbb kat situ je yng paling terang pun. kol 12 lebih baru tdo. hehehe.. tq cikgu. sbb dia la, aku lulus add math dgn result yng agak ok. klo x, mesti fail. hehehehe. tapi result dia pun sama je dgn aku. hehehe... kire dia xpuas ati gak la sbb ank murid leh sama level dgn guru. ekekeke...pastu, kitorng sama2 dapt masuk politeknik. tapi dia xdpt smbung civil. dia amik akaun. n skng ni, dia tukar arah lagi. jadi tailor. hehehe.. makin cantik n comey. seronok sgt jumpa dia.

aritu mama kata labour day ni nak g memncing kat batu layar. tapi xjadi palk. jeles la. sbb aku sorng je yng xjoin. sib baik xjadi. ekekeke...... tapi akak2 semua balik kpg la. sbb cuti panjang. akak jat ckp tadi, anak buah aku, aidid dah pandai cakap "betul betul betul.." hehehehe... comeynye. xsabarnye nak balik rumah. lagi 6 hari....