Wednesday, April 22, 2009

give him a chances

penat sngat dengan life skang ni. aku buzy sejak akhir2 ni. tu yng x update2 blog ni. n banyak benda yng berlaku pada aku. aku terlalu tertekan dgn life aku. aku kadng2 rasa mcm aku ni xbersyukur. kadng2 terasa macam aku cube menolak takdir yng berlaku.
tadi, aku baru je kene marah dgn dia. huhuhuhu.... sedih sngat. aku terkejut dia bleh marah aku mcmtu. xpernah aku tgk dia macm tu. aku sedey sngt. aku rasa sgt2 menyusahkan dia.
last2, aku dapt tau yng selama ni, hidup dia dgn tunang dia terlalu tertekan. dia yng tak pernah tinggikan suara pada aku, bleh naik suara smpai macm tu sekali. aku sedey sgat dengar kehidupan yng dia lalui selama tiada aku.
apa yng harus aku lakukan? aku nk tgk dia kembali ceria n penuh semangat mcm dulu. aku nk tgk dia bahagia. dia kata, dia terlalu syngkan aku dan inginkan aku. aku terharu sgt. aku pun terlalu cintakan dia. tapi aku takut dia akn pergi tinggalkan aku lagi. n aku takut dia xkan bahagia klo bersama dgn tunang dia tu. aku rasa sgt2 serba salah.
aku cuba bagi dia peluang. bagi dia harapan n kebahagiaan lagi. tentang hubungan dia dgn tunang dia, aku cuba anggap tiada apa yng berlaku. klo ini betul2 jodoh aku, dia pasti bersama aku. dan kalo betul2 dia bukan jodoh aku, aku rela dia pergi bile2 dia mahu. asalkan aku memberikan dia kebahagiaan. kalo dia betul2 ikhlas dgn aku, pasti dia akn lakukan sesuatu utk kami hidup bersama. tapi kejam ke aku kalo hubungn mereka putus separuh jalan kerana aku?
jahat ke aku? perampas ke aku ni?
aku cume ingin melihat dia tersenyum seperti dulu. nak tgk dia berjaya dalam hidupnya. aku akn cuba lakukan yng terbaik utknya. kerana ini je yng mampu aku lakukan. aku xmampu bagi dia wang ringgit atau apa2. aku cuma mampu memberikan dia kasih syng sbb itu yng terikhlas aku dapt berikan.

2 comments:

abs said...

nasib kte cam lbh kurang jer cume ader skit jer yg len...naper eik idup kte jd cam ni?aku sedih sgt ble tgk keadaan diri aku.

نورازريناابوحيري said...

well, all xkan uji kite kalo kite xmampu. n aku percaya ada hikmah disebaliknye. cume kite je selalu deny sbb kite terlalu inginkannye walaupun itu bukanla yng terbaik utk kite.